Juiste winterdekbed kiezen

Hoe kies je het juiste winterdekbed

De keuze voor een winterdekbed is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.
Over het algemeen kan worden gezegd, dat er bij een winterdekbed sprake is van een vaste dikte van het dekbed, waarbij er veelal keuze is uit twee warmteklassen. Bij een 4 seizoenendekbed vormen het zomerdeel en het winterdeel samen een winterdekbed en kan worden gekozen uit meerdere gewichtsklassen.

Het winterdekbed

Een winterdekbed is met name geschikt voor slaapkamers die niet of nauwelijks verwarmd, of geïsoleerd zijn. Winterdekbedden zorgen in die situaties voor een behaaglijk warm gevoel. Ben jij iemand die het altijd koud heeft, ongeacht de temperatuur, dan is een winterdekbed voor jou waarschijnlijk de goede keuze. Zo hoef je nooit van dikte van je dekbed te wisselen.

Iedereen geeft ’s nachts warmte af. Het winterdekbed wordt hierdoor ook warmer. Het is daarom goed om van tevoren te bedenken, of jij en je partner het wel allebei snel koud hebben. Is dat niet het geval, dan zal een donzen dekbed al snel te warm kunnen aanvoelen. Gaat jouw voorkeur toch uit naar een winterdekbed? Dan kun je overwegen om twee eenpersoonsdekbedden te kopen. Daarbij kunnen jullie ieder afzonderlijk kiezen voor een winterdekbed, danwel een 4 seizoenendekbed. Een winterdekbed is verkrijgbaar in verschillende materialen. Wol is hierbij letterlijk de zwaarste variant. Vind jij gewicht op je lichaam niet prettig, dan kun je uit de andere materialen kiezen zoals: zijde, dons en kasjmier.

Een vierseizoenen dekbed

Zoals gezegd, vormen het zomerdeel en het winterdeel van een 4 seizoenendekbed, samen een winterdekbed, waarbij er gekozen kan worden uit drie verschillende diktes. Het voorjaarsdeel van dit dekbed is dan beduidend dunner dan het najaarsdeel. Door deze twee delen aan elkaar te bevestigen via knopen of een ritssluiting, ontstaat een dik, behaaglijk winterdekbed. Dit type dekbed is erg geschikt als je het in de zomer vaak erg warm en in de winter vaak erg koud hebt. In slaapkamers, waar er sprake is van isolatie en waar bovendien een radiator aanwezig is, zal een vierseizoenen dekbed vaak de beste optie zijn. Er is immers op het gebied van warmte, regulatie mogelijk. Ook bij vierseizoenen dekbedden is er keuze uit meerdere materiaalsoorten, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur.

Het verreweg grootste verschil tussen winterdekbedden en 4 seizoenendekbedden is, dat een winterdekbed uit één deken bestaat dat het hele jaar door gebruikt wordt. Een 4 seizoenendekbed bestaat uit 2 losse componenten, die in het najaar aan elkaar worden bevestigd, waardoor op die manier een winterdekbed ontstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *