Een bouwtekening aanbouw laten maken, wat moet je weten?

Niet alleen maar bij de bouw van een volledige nieuwe woning, maar ook bij het bouwen of verbouwen van bepaalde onderdelen van je woning zal je kunnen vaststellen dat er een omgevingsvergunning is vereist. Wanneer dat het geval is dien je automatisch ook rekening te houden met het laten maken van een zogenaamde bouwtekening. Dit geldt bijvoorbeeld voor een bouwtekening aanbouw. Heel wat mensen willen graag door middel van een aanbouw de bewoonbare oppervlakte van hun woning verder uitbreiden. Om deze te kunnen realiseren is er echter een omgevingsvergunning vereist. Het laten maken van een bouwtekening is in dit geval dan ook een absolute must. Wil je hier graag meer over te weten komen? Lees dan vooral snel verder!

Redenen om een bouwtekening aanbouw te laten maken

In de praktijk kan er zoals reeds aangegeven worden vastgesteld dat je niet altijd over de mogelijkheid beschikt om vrij te beslissen of je ervoor gaat kiezen om een bouwtekening aanbouw te laten maken. In bepaalde situaties is het immers zo dat hiervoor een absolute verplichting geldt. Wanneer dat het geval is kom je er dus vaak niet van onderuit. Dit gezegd hebbende betekent dit niet dat het niet interessant kan zijn om een dergelijke bouwtekening voor je aanbouw te laten maken wanneer blijkt dat dit niet verplicht is. Ervoor kiezen om een dergelijke tekening te laten maken zorgt in de praktijk namelijk altijd voor heel wat extra zekerheid.

Voor menig aantal mensen die er niet voor hebben gekozen om een bouwtekening aanbouw te laten maken geldt dat ze zich dat achteraf toch een klein beetje beklagen. Dat is voornamelijk het geval wanneer blijkt dat er iets met de aanbouw niet helemaal goed is gegaan. We gaan er stiekem in de praktijk allemaal een beetje vanuit dat er tijdens het bouwen of verbouwen geen problemen zullen ontstaan. Is dat plots wel het geval? Dan kan dat uiteraard vervelende gevolgen hebben. Zorg ervoor dat jij in dat geval altijd kan bewijzen welke eisen je had gesteld voor jouw aanbouw. Enkel en alleen op die manier kan een mogelijke discussie altijd met zekerheid in jouw voordeel worden beslecht.

Hoeveel kost een bouwtekening aanbouw?

Het spreekt voor zich dat het laten maken van een bouwtekening altijd gepaard gaat met bepaalde kosten. De hoeveelheid aan kosten die je moet betalen is een beetje afhankelijk van het soort onderdeel van de woning waarvoor je de bouwtekening wenst te laten maken. Voor een bouwtekening aanbouw geldt uiteraard dat ze in de praktijk een stuk voordeliger is om te laten maken in vergelijking met een bouwtekening voor een volledige woning.

Gemiddeld kan je er rekening mee houden dat het laten maken van een bouwtekening aanbouw gepaard gaat met een kostprijs gelegen tussen de 600 en 1.000 euro. Natuurlijk is dit een prijskaartje om rekening mee te houden, maar het moet gezegd dat je in ruil voor dat prijskaartje wel een aanzienlijke zekerheid ontvangt. Voor heel wat mensen die een aanbouw willen laten realiseren geldt immers dat ze geconfronteerd worden met problemen. Geldt dat ook in jouw  geval? Dan zal je met absolute zekerheid bijzonder tevreden zijn dat je kan terugvallen op de gemaakt bouwtekening. Geïnteresseerd? Laat je bouwtekening maken door We Build 4 You.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *