glas lijmen

Hoe kun je glas lijmen?

Als je kleine kinderen in huis hebt, dan kan het wel eens voorkomen dat er iets stuk gaat. Kinderen zijn vaak onvoorzichtig en weten ook niet zo goed wat de waarde is van een bepaald object. Mochten je kinderen iets van glas hebben laten vallen, dan zou je denken dat het glazen object voorgoed kapot is, maar dat is zeker niet waard. Veel mensen weten namelijk niet dat glas lijmen een optie is. Dat is ook te begrijpen, want dit was enkele jaren geleden niet mogelijk geweest als daar geen speciaal soort lijm voor ontwikkeld zou worden. 

glas lijmen

Waarom glaslijm gebruiken?

Je zult je vast afvragen of er geen andere optie is dan het gebruiken van glaslijm, maar die is er helaas niet. Je kunt glas alleen lijmen met glaslijm. Het gebruiken van glaslijm heeft veel voordelen te bieden waardoor het lijmen van glas zeer makkelijk wordt. Glaslijm blijft bijvoorbeeld flexibel waardoor het makkelijk aan te brengen is, maar ook droogt het pas als er voldoende Uv-licht op valt. Voor het repareren van een glazen object is dit natuurlijk perfect, want het is precisiewerk en je kunt gemakkelijk een foutje maken. 

Waar kun je glaslijm aanschaffen?

Omdat glaslijm een vrij nieuw product is, kun je het helaas niet overal in Nederland aanschaffen. Er zijn maar weinig bouwmarkten die glaslijm aanbieden en ook heeft niet iedere timmerman glaslijm. Het is daarom verstandig om glaslijm via het internet te bestellen, want je hoeft dan niet lang te zoeken en ook zeker niet lang te wachten tot dat je de bestelde glaslijm in de brievenbus hebt. Wanneer je glaslijm via het internet gaat aanschaffen, dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er meerdere soorten glaslijm zijn. Je hebt bijvoorbeeld glaslijm voor kristal, maar ook glaslijm voor normaal glas. Het is dus belangrijk dat je onderzoek doet naar wat voor glaslijm je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *