Hoe kan je graffiti verwijderen?

Graffiti verwijderen is een veelvoorkomend probleem in steden en dorpen, vooral voor bedrijven. Of het nu op muren, gebouwen, treinen of bruggen zit, graffiti zal altijd schade aanbrengen. Producten zoals graffiti coating van protectcoat verhelpen dit probleem.

Geen graffiti coating van protectcoat maar voorkom graffiti

Een van de beste manieren om graffiti te verwijderen is om te voorkomen dat het in eerste instantie ergens op terecht komt. Dit kan bijvoorbeeld door het opzetten van preventieve maatregelen zoals het installeren van camera’s, het verhogen van verlichting in het gebied of het gebruiken van anti graffiti coating. Ook is het belangrijk om snel te reageren en de graffiti te verwijderen wanneer het toch verschijnt zodat andere graffiti artiesten het niet ook gaan doen.

Wat is graffiti coating van protectcoat?

Een van de meest gebruikte producten om graffiti op gebouwen te voorkomen of te verwijderen is graffiti coating. Dit middel zorgt voor een beschermend laagje dat op oppervlakken wordt aangebracht waardoor de graffiti verf niet goed kan hechten aan het onderliggende oppervlak. Wanneer graffiti wordt aangebracht op het oppervlak met een graffiti coating kunnen de verfresten gemakkelijk worden verwijderd met water of eventueel met een reinigingsmiddel. Over het algemeen zal gewoon warm water al genoeg moeten zijn. Op deze manier is het schoonmaken van graffiti dus veel makkelijker en ook zeer kostenefficiënt omdat het minder materiaal en tijd zal kosten. Meer informatie over dit product is online te vinden. 

Hoe moet je graffiti coating aanbrengen? 

Het aanbrengen van graffiti coating heeft overeenkomsten met het aanbrengen van gewone verf op een muur. Echter is het afhankelijk van het soort coating en het oppervlak wat voor methode het beste werkt. Over het algemeen zijn er een aantal stappen die gevolgd kunnen worden. Begin met het voorbereiden van het oppervlak door het goed schoon en vuil vrij te maken. Omdat graffiti coating vaak buiten aangebracht wordt is het van extra groot belang dat het schoon is. Ook raden wij het aan om eventuele andere of oude verf te verwijderen. 

Na de voorbereiding kan gaan beginnen met het aanbrengen van de graffiti coating met een roller of kwast. Bij een groter oppervlak is een roller of verfspuit het handigst. Zorg dat de verf gelijkmatig wordt aangebracht en verf eventueel meerdere lagen afhankelijk van wat er op de verpakking van de coating staat. Laat elke laag goed drogen en werk het oppervlak eventueel bij met een extra bescherming tegen graffiti.

Waar kan je graffiti coating kopen?

Graffiti coating is verkrijgbaar in bouwmarkten, verfwinkels en online. Online is het aanbod over het algemeen groter. Dit maakt dat afhankelijk van jouw voorkeur je misschien online een beter product gaat vinden omdat er simpelweg meer aanbod is. Het voordeel van het product in de winkel halen is echter dat jij het product meteen mee naar huis kan nemen en dan een expert in de winkel advies kan geven. Bedenk wat voor jou de beste optie is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *