Nieuwe keuken kopen? Hier moet je op letten!

Sta je op een punt om een nieuwe keuken of kitchenette te kopen? Bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen naar een nieuwe woning of omdat je huidige keuken toe is aan vervanging? Bij de aanschaf van een nieuwe keuken of kitchenette komt een hoop kijken. Daarnaast is het natuurlijk een flinke uitgave. Het is dus verstandig om goed voorbereid op pad te gaan op het moment dat je op zoek gaat naar een nieuwe keuken. In dit artikel geef ik je een aantal handige tips.

Zo ga je voorbereid op pad!

De eerste tip die ik je wil geven is om goed voorbereid op pad te gaan. Het feit dat je dit artikel leest is natuurlijk al een goed begin! Voordat je uiteindelijk op pad gaat is er een aantal zaken waar je goed bij stil moet staan.

Budget
Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over het te besteden budget. Zo voorkom je teleurstellingen en verspil je geen onnodige tijd aan keukens die niet betaalbaar zijn.

Wensenlijstje
Het is slim om – binnen het vastgestelde budget – een wensenlijstje op te stellen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kastruimte en apparatuur.

Meten
Laat je je huidige keuken of kitchenette vervangen? Meet dan voordat je naar de keukenzaak gaat de ruimte nog eens nauwkeurig op en teken deze op schaal na. Zo kun je gelijk met de keukenadviseur aan de slag. Geef voor de zekerheid echter wel aan dat je graag wil dat een deskundige op locatie komt kijken. Op deze manier ben je niet verantwoordelijk voor eventuele meetfouten. Het zelfde geldt als je een keuken koopt voor een nieuwbouwwoning. Laat de keuken ook in dat geval nameten, omdat de ruimte altijd groter of kleiner kan zijn geworden dan op de bouwtekening.

Waar koop je je keuken?

Een keuken of kitchenette is een grote uitgave en het is daarom verstandig om goed stil te staan bij waar je deze precies koopt. Verstandig bij het kopen van een goede en goedkope keuken is om verschillende zaken op het internet goed met elkaar te vergelijken en om bijvoorbeeld te kijken naar reviews. Kijk ook goed of een keukenzaak CBW-erkend is. Een CBW-erkende zaak biedt namelijk zekerheid. Op deze manier kun je vaak al een hoop winkels wegfilteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *