Deze voordelen zijn verbonden aan een lamellendak

Ben je van plan om een bepaalde terras- of tuin overkapping te realiseren? In dat geval zal je uiteraard rekening willen houden met het soort dak dat daarvoor gerealiseerd dient te worden. Wat dit betreft zal je tot de vaststelling komen dat er op de markt heel wat uiteenlopende mogelijkheden zijn terug te vinden. Voor één van deze mogelijkheden geldt dat ze het zogenaamde lamellendak is. Aan dit type dak zijn heel wat interessante voordelen verbonden. Benieuwd om welke voordelen het dan precies gaat? Je ontdekt ze meteen hieronder op deze pagina! 

Je kan de lichtinval bijna volledig zelf regelen 

In eerste instantie geldt voor een lamellendak uiteraard dat je als eigenaar van de overkapping over de mogelijkheid beschikt om de lichtinval zo goed als volledig zelf te regelen. Dit is het gevolg van het feit dat het dak bestaat uit rijen latjes of zogenaamde lamellen. Deze zijn te kantelen waardoor je de lichtinval zowel kan vergroten als kan verkleinen. Vaak is het zo dat ze tot 150 graden gekanteld kan worden. Is het voor jou dus met andere woorden van belang dat je de lichtinval voor je tuinoverkapping zo optimaal mogelijk zelf kan bepalen? Dan heb je meteen een extra goede reden om ervoor te kiezen om een lamellendak te laten plaatsen op je tuinoverkapping. 

Regen hoeft niet langer een probleem te vormen

In eerste instantie is het zo dat een tuin overkapping (met lamellendak) wordt gerealiseerd om een stukje schaduw te creëren in de tuin. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat dit lang niet de enige reden is om ervoor te kiezen om een dergelijke constructie te laten realiseren. In het bijzonder geldt voor zeer veel mensen dat ze graag meer gebruik willen kunnen maken van hun tuin. Dat ongeacht de omstandigheden waarvan sprake is. Dit is dus niet alleen het geval bij zeer warm zomerweer, maar ook wanneer de regen met bakken uit de hemel valt. Heb je gekozen voor de realisatie van een overkapping met een dak bestaande uit lamellen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat ook regen niet langer een vervelende spelbreker hoeft te zijn, integendeel. 

Vandaag de dag is het steeds vaker zo dat overkappingen in de tuin met een lamellendak ook beschikken over speciale regensensoren. Gaan met andere woorden de hemelsluizen op een zeker ogenblik open? Dan zullen de sensoren er automatisch voor zorgen dat het dak zal sluiten. Door middel van zogenaamde watergeleidende kanalen zal het regenwater vervolgens naar de kolommen worden afgeleid. Ook bij regen is er dus met absolute zekerheid sprake van een meerwaarde. 

Je kan rekenen op een aantrekkelijk, rustgevend design

Wanneer je de uitstraling van een lamellendak bekijkt zal het meteen duidelijk worden dat er sprake is van een lekker strak lijnenspel. Dit strakke lijnenspel zorgt ervoor dat een dergelijk type dak wordt bestempeld als een uitstekende aanvulling op de ook strakke uitstraling van een moderne woning. Heb je dus met andere woorden een modern huis? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je meteen een extra reden hebt om te kiezen voor een dergelijk type dak voor je overkapping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *