DIY: een scheidingswand in huis maken doe je zo

Je hebt een grote en ongezellige huiskamer en daar moet verandering in komen. Gelukkig ben je handig en wil je zelf gaan klussen. De oplossing is een prachtige scheidingswand! Met deze handige tips breng je in no time de sfeer terug in je huis. Een scheidingswand maken is namelijk echt niet moeilijk.

Meten is weten

Een belangrijke eerste stap, die mensen nog wel eens overslaan, is het precies opmeten van de plek waar de wand moet komen. Je hebt misschien de neiging om meteen materiaal te kopen en aan de slag te gaan. Bedenk echter eerst goed hoe lang de scheidingswand moet worden en hoe de plaatsing moet zijn. Deze stap is een beetje saai, maar hij is wel van het grootste belang. Als de basis niet goed is kan je later spijt krijgen. Je wilt niet het risico lopen om weer van voren af aan te moeten beginnen. 

Kies het juiste materiaal voor je scheidingswand

Je kan gaan voor een glazen scheidingswand. Je creëert dan een aparte ruimte, maar hebt tegelijkertijd nog overzicht. Ook voorkom je dat je woonkamer erg klein oogt. Bij een zeer grote woonkamer is een scheidingswand van hout of kunststof ook een goede oplossing. Een leuk idee is het maken van een wand met verschillende vakken. Je kan mooie objecten en boeken in de vakken plaatsen en creëert zo een speels effect. Je kan deels nog door de wand heen kijken en hebt zo nog verbinding tussen de twee aparte delen van je kamer.

Ga aan de slag!

Een scheidingswand van hout of kunststof met vakken is voor de echte doe het zelver een makkelijke klus. Je kan kant en klare delen kopen bij een bouwwinkel en die aan elkaar bevestigen. Of je gaat zelf met een patroon en een zaag aan de slag. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een wand uit een stuk is nog makkelijker. Ten slotte is ook het aanbrengen van een gipsen wand een optie. Je moet dan wel zeker zijn van je zaak, want een dergelijke muur is na afloop minder eenvoudig te verwijderen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *