Je badkamer verbouwing maximaliseren? Lees deze tips!

Als je de impact van je badkamer verbouwing wilt maximaliseren, is het belangrijk om rekening te houden met de grote details en met de kleine dingen die een verschil kunnen maken. Van douchekoppen tot handdoeken, er zijn tal van manieren waarop je je nieuwe ruimte meer als ’thuis’ kunt laten voelen.

Bezuinig niet op de douche

Je douche is een van de belangrijkste aandachtspunten in je badkamer, dus het is belangrijk om het goed te doen. Het moet groot genoeg zijn om je te huisvesten zonder dat het te krap aanvoelt. Daarnaast moet het ook niet zo groot zijn dat het teveel ruimte in beslag neemt. De beste manier om ervoor te zorgen dat je voldoende ruimte hebt, is door de grootte van je huidige douche of badkuip te meten en deze te vergelijken met je nieuwe metingen. Je kunt ook een architect of ontwerper inhuren die ervaring heeft met het verbouwen van badkamers.

Terug naar de basis

Het is niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden. Een eenvoudige, functionele badkamer is een geweldige plek om te beginnen en kan een van de meest kosteneffectieve manieren zijn om je huis te upgraden. Denk na over wat belangrijk is bij het kiezen van een badkamerinrichting. Als het regelmatig door meerdere mensen wordt gebruikt, bedenk dan hoeveel spoelbakken er nodig zijn. Heb je unieke wensen? Misschien wil je wel een extra douchekraan of handdoekrek naast je toilet. Wat het ook is, zorg ervoor dat je er goed over nadenkt en dat het functioneel is.

Natuurlijke verlichting

Natuurlijk licht is altijd een pluspunt. Het kan zelfs een van de belangrijkste factoren zijn bij het bepalen van hoe je je badkamer wilt ontwerpen. Natuurlijk licht kan voldoende verlichting bieden voor al je taken, van tandenpoetsen tot douchen en scheren. Als natuurlijke verlichting niet mogelijk of ideaal is, overweeg dan om dakramen of ramen toe te voegen die overdag veel zonlicht binnenlaten. Ze zijn eenvoudig te installeren en zijn niet heel erg duur. Je hoeft alleen maar vooruit te plannen, zodat ze zijn geïnstalleerd voordat al het andere is voltooid.

Efficiënte opslag

Opbergruimte is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het renoveren van je badkamer. We weten allemaal hoe vervelend het kan zijn als je je spullen nergens kwijt kunt. Er zijn ook enkele specifieke plaatsen in een badkamer waar je zou moeten proberen om opbergruimte toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor verticale opbergruimte zodat je je ruimte maximaal kunt benutten.

Overdrijf het niet

Je zou in de verleiding kunnen komen om te overdrijven met je badkamerrenovatie. Het kan zijn dat je dan veel geld gaat uitgeven aan items die niet goed samenwerken en er ongeorganiseerd uitzien. Het is het beste om dingen eenvoudig te houden, terwijl je toch een ruimte creëert waar je van houdt.

Tip: badkamer specialist Wolterink BV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *