Opsporen van een daklekkage

Als je last hebt van een lek dak wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Toch moet je deze lek dan eerst vinden. Er zijn speciale opsporingsmiddelen beschikbaar om een lek te vinden. Een lekkage voorkomen is nog beter dan eentje opsporen. Op deze pagina lees je over het opsporen en voorkomen van de lekkages.

Lekkages detecteren

Er zijn twee apparaten die gebruikt kunnen worden om een lekkage te detecteren. Wanneer een lekkage niet goed op te sporen is kunnen deze opsporingsmiddelen ingezet worden.

  • Ultrasone lekdetectie: ultrasone lekdetectie vangt geluiden op die het menselijke oor niet horen. Het apparaat vangt trillingen op die onder andere ook lekken maken, waardoor een lek gevonden kan worden.
  • Infrarood thermografie: je hebt ook een infraroodcamera. Doordat deze camera verschil in temperaturen kan zien is het gemakkelijk om een lekkage op te sporen. In dit geval zal de infraroodcamera namelijk overlap in kleuren oppikken bij een lek.

Lekkages op je dak voorkomen

Het beste is om helemaal geen lekkages te hebben. Door inspecties en andere voorkomende maatregelen te nemen kan je hiervoor zorgen. Een goed onderhouden dak heeft namelijk een aanzienlijk kleinere kans op lek te raken.

Door eens per jaar een reiniging en inspectie van het dak uit te voeren kom je al snel te weten wat de problemen van je dak zijn.

Tips om daklekkages te voorkomen:

  1. Door je dak af en toe schoon te maken voorkom je verstoppingen. Bij verstoppingen gaat het water opzoek naar een andere uitweg.
  2. Een jaarlijkse inspectie op het dak kan al veel zwakke plekken ontdekken. Een dakdekker kan zowel de inspectie uitvoeren als de ontdekte zwakke plekken repareren.
  3. Check regelmatig voor vervuiling op je dak. Vuil kan ervoor zorgen dat er zwakke plekken op je dak ontstaan.

Ben je op zoek naar meer informatie over daklekkage of andere dakwerken? Neem dan eens een kijkje in deze handige gids, boordevol handige informatie en tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *