Vloerverwarming aanleggen, waarom?

Er zijn veel redenen om vloerverwarming in je woning te laten aanleggen. Meer en meer mensen kiezen er daarom voor om een dergelijk verwarmingssysteem in huis aan te leggen. In de meeste gevallen gebeurt dat door de vloerverwarming in te frezen in de dekvloer van cement. Echter, is er tegenwoordig ook een alternatief in de vorm van elektrische vloerverwarming. Dit moderne verwarmingssysteem kun je zelfs door middel van je mobiele telefoon bedienen.

Als hoofdverwarming of als bijverwarming?

Als de vloerverwarming ingefreesd moet worden, maakt men daarvoor geulen met een diepte van 2 centimeter. Daar wordt de verwarming vervolgens in geplaatst. Je kunt de verwarming daarna als hoofdverwarming gebruiken, maar het systeem is ook geschikt als bijverwarming. Als infrezen geen optie is, dan is het ook mogelijk om voor de elektrische variant te kiezen. Het plaatsen daarvan is een stuk eenvoudiger.

Het plaatsen van de vloerverwarming laat je over aan een specialist

Het is niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan met het plaatsen van het verwarmingssysteem, tenzij dat je wel erg handig bent. Laat je dit aan de specialist over, dan kun je er zeker van zijn dat het systeem op professionele wijze geplaatst wordt. De specialist kan de verwarming infrezen, zonder er veel stof vrijkomt en blijft liggen. In veel gevallen verzorgt de specialist ook het leggen van de vloer. Dat gebeurt immers nadat de vloerverwarming is aangelegd. In de meeste gevallen duurt dit proces in zijn geheel slechts een aantal dagen. Doordat de specialisten zorgvuldig en met de juiste materialen werken, zal het resultaat je niet teleurstellen. Wanneer je zelf niet over voldoende kennis en ervaring beschikt, is het niet verstandig om zelf aan de slag te gaan.

Welk type vloerverwarming kies jij?

Je kunt dus voor elektrische verwarming kiezen, maar ook voor de ingefreesde verwarming. Het is niet verstandig om de verschillende varianten eens goed te vergelijken. Voor het aanleggen van de traditionele variant hoeft de vloer niet gesloopt te worden. Dit type verwarmingssysteem kun je aansluiten op de cv-ketel. Het installeren duurt slechts enkele dagen. De elektrische variant heeft het voordeel dat het systeem geen onderhoud vergt. In de meeste gevallen krijg je tot wel 10 jaar garantie op het elektrische verwarmingssysteem voor in de vloer. Bovendien kun je het systeem koppelen aan je smartphone door middel van een speciale applicatie. Met hetzelfde gemak kun je de elektrische verwarming voor in de vloer ook verbinden met slimme thermostaten.

Welke partij kies jij?

Er zijn verschillende bedrijven die een verwarmingssysteem en een vloer voor je kunnen aanleggen. Kies wel voor een betrouwbare en professionele partij, zodat je zeker kunt zijn van het mooiste resultaat. Je kunt de verschillende partijen op basis van recensies vergelijken. Deze recensies vind je tegenwoordig eenvoudig door de bedrijfsnaam te googelen. Heb je eenmaal een betrouwbare specialist gevonden, dan kan deze je ook adviseren bij het kiezen van het type verwarmingssysteem. Kiezen tussen de traditionele variant en het elektrische systeem wordt dan bijvoorbeeld een stuk makkelijker.

Laat je vloerverwarming aanleggen door Top Renovloer – Renovatievloer specialist van NL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *