zadeldak lichtstraat

Wat zijn de gevolgen als een lichtstraat verkeerd is geplaatst?

Na lang wikken en wegen heb je ervoor gekozen om een lichtstraat in te laten bouwen. Lichtstraten zijn een soort ramen in het dak van je woning, die ervoor zorgen dat je een prachtige lichtinval krijgt. Helaas kan bij het installeren natuurlijk altijd wat misgaan. Neem bijvoorbeeld het zadeldak met lichtstraat op maat. Als de maat niet perfect is afgemeten, kan het voorkomen dat het dak niet goed past. Dit kan vervelende problemen zoals lekkages veroorzaken. Daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar het bedrijf waarmee je in zee gaat. Zorg ervoor dat je een professioneel bedrijf kiest! Om je een beetje op weg te helpen lees je in dit artikel niet alleen wat de gevolgen zijn van een lichtstraat die verkeerd is geplaatst, maar ook hoe je ervoor kunt zorgen dat dit jou niet gebeurt!

De lichtstraat is niet goed geïsoleerd

Er blijven kleine gaatjes zichtbaar tussen de rand van de lichtstraat en je dak als de lichtstraat nét niet goed aansluit op jouw dak. Let op, want deze gaatjes kun je niet altijd met het blote oog zien. Ze kunnen zo klein zijn dat ze zich pas kenbaar maken wanneer je tocht voelt in je woning. Nog erger wordt het als de gaten ook regendruppels binnenlaten, waardoor kleine lekkages ontstaan. Om dit te voorkomen is het belangrijk om altijd een professioneel bedrijf in de hand te nemen, waardoor je bent verzekerd van een nauwkeurige meting.

Er komen breuken in het glas

Het is heel belangrijk dat jouw lichtstraat van sterk glas is gemaakt. Toch zijn er verschillende manieren waarop breuken in het glas kunnen ontstaan, bijvoorbeeld door plotselinge temperatuurverschillen. Wordt het glas blootgesteld aan warme of koude temperaturen? Dan kunnen er zogenoemde thermische breuken ontstaan. Om dit te voorkomen is het belangrijk om jouw vlakke lichtkoepel te installeren op een dag met een ‘normale’ temperatuur. Daarnaast kan het glas natuurlijk ook breken door andere problemen, zoals een verkeerde installatie. Hierdoor is het glas niet alleen vatbaarder voor breuken, maar zullen er ook sneller krassen op het oppervlak ontstaan. Om dit te voorkomen is het zeer belangrijk om vooraf te vragen naar het soort glas dat wordt gebruikt.

Vervelende fouten in de bouw van de lichtstraat

Moet de hele lichtstraat nog in elkaar worden gezet? Dan kunnen bij de installatie een heleboel dingen verkeerd gaan. Dit komt omdat het bouwen van een lichtkoepel een bepaalde vakkennis vereist. Het is belangrijk om te weten wat je doet, zodat het eindresultaat volledig naar wens is. Bouwfouten kunnen ontstaan door kleine foutjes bij het bouwen en installeren van de lichtkoepel. Denk bijvoorbeeld aan kleine onderdelen die over het hoofd worden gezien. Gelukkig kun je deze fouten gemakkelijk voorkomen door te kiezen voor één van de prefab kant-en-klare lichtstraten. Deze lichtstraten zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en worden kant-en-klaar bij jou afgeleverd. Dit betekent dat jij je nergens zorgen over hoeft te maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *