Welke kleuren in je huis?

Kleuren zijn een belangrijke factor in ons leven. Kleuren geven ons informatie en ze kunnen onze stemmingen beïnvloeden. Kleuren geven ons informatie omdat ze symbool kunnen staan voor bepaalde zaken. Zo staat rood voor gevaar, maar ook voor liefde en oranje is de nationale kleur van Nederland. Wat zegt een kleur nu over jouw interieur? En welke kleur past het beste bij jouw interieur en woonstijl? 

Waar staan kleuren voor?

Geel
Geel is de kleur die het meeste licht bevat van alle kleuren. Geel is daarom ook een opvallende kleur en komt vaak terug in reclames. Geel is in Azië de heilige kleur en staat voor spiritualiteit binnen het Boeddhisme. Geel zet de hersenen aan het denken.

Rood
Rood is een kleur die veel warmte uitstraalt. Het is de kleur van de liefde, maar ook van paniek. De kleur geeft een stoot adrenaline af waardoor het de hartslag versnelt. Dit gebeurd zowel bij liefde als bij een alarmering.

Groen
Groen is een kleur die kalmerend is en rust geeft. Groen kan helend werken, wanneer je naar een groene muur staart kan dit het gezichtsvermogen versterken.

Blauw
De kleur blauw heeft net als groen een kalmerende werking, daarnaast is de kleur verzachtend en koel. Blauw als kleur in je woning kan de geest openen voor intuïtie. 

Welke kleur kies je dan?

Vaak wordt het kiezen van de juiste kleur voor in een interieur gezien als een lastige opgave. Welke kleur wil je nu en wat wil je daarmee uitstralen? Hier wordt er gekeken naar welke kleur bij welke karaktereigenschappen past.

Geel
Door de kleur geel terug te laten komen geef je aan dat je graag reist en dat je veel bezig bent om je kennis uit te breiden. Kies je dus voor een gele terrasdeuren? Dan weet je waar dit voor staat.

Rood
Rood staat voor indruk maken en presteren. Het staat ook voor avontuurlijk, afwisseling, jaloers, moedig, impulsief en geestdriftig. Een huis waar veel rood te vinden is past dus bij iemand met een karakter zoals hierboven beschreven.

Groen
Natuur, leven, rust, orde, gezelligheid, vrijheid en warmste staan centraal in een woning waar veel groen gebruikt wordt. De mensen die hier wonen zijn vaak opgewekt, spraakzaam, taai en betrouwbaar. Past dit bij jouw persoonlijkheid? Kies dan eens voor een groene muur of groene accessoires.

Blauw
De kleur blauw op de muren of in je woning staat voor een karakter van iemand met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en een vreedzame instelling. Je bent een harde werker en je bent eerlijk en te vertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *