Mooie tegels voor in de badkamer uitzoeken

De sfeer van de badkamer wordt grotendeels bepaald door de badkamer tegels die gebruikt zijn om de ruimte te vullen. Daarom is het belangrijk om hier goede en bewuste keuzes in te maken tijdens het uitzoeken van de tegels wanneer je van plan bent om de badkamer te gaan verbouwen of renoveren. Je kunt helemaal meegaan met de trends van tegenwoordig, maar je kunt ook kiezen voor een tijdloze badkamer die helemaal aan jouw persoonlijke smaak voldoet. Daarbij is het handig als je weet naar wat voor sfeer jij op zoek bent en wat je ongeveer mooi zou vinden. Wil je bijvoorbeeld een chique badkamer of ga je liever voor de natuurlijke uitstraling?

Welke sfeer wil je creëren?

Er zijn ontzettend veel mooie tegels voor in de badkamer te vinden en daarom is de sfeer die je wilt gaan creëren ontzettend belangrijk. Wil je bijvoorbeeld een luxe sfeer? Dan is marmer een goed idee bijvoorbeeld, maar heb je niet veel ruimte, dan kun je gaan kijken hoe je de ruimte zo groot mogelijk kunt laten lijken. De tegels zijn er namelijk in alle soorten en maten en je kunt ook nog eens combineren in de vormen die je mooi vindt. Zo kun je een visgraat op de muur maken en een hexagon bij het toilet of alles heel erg rustig houden en de wand achter het bad er uit laten springen door een bijzonder patroon of een bijzondere tegel. 

Veel mogelijkheden

De mogelijkheden in de badkamer zijn eindeloos en daarom is het zo’n interessante zoektocht. Wanneer je op zoek bent naar een tegel in de badkamer die wat meer kleur en meer effect geeft, dan kun je ook tegeltjes met een mooie print of patroon krijgen die je niet bij iedereen voorbij ziet komen. Zo heb je een unieke badkamer die gevuld is met tegels die jij mooi vindt en waar jij blij van wordt. Deze tegeltjes kun je combineren met grote rustige tegels en zo de balans in de badkamer vinden. 

Inspiratie opdoen

Wanneer je nog niet zo goed weet wat je wilt, is het goed om je uitgebreid te laten adviseren door een specialist die jou goed kan helpen of om op internet genoeg inspiratie op te doen bij andere badkamers door te gaan signaleren wat jij mooi vindt. Zo stel je beetje bij beetje jouw badkamer samen waar je nog lang van kunt gaan genieten en waar je trots op kunt zijn, omdat je het uiteindelijk zelf ontworpen hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *