Energiecontract online vergelijken? Volg deze tips op!

Een nieuw energiecontract afsluiten is in meerdere situaties verstandig. Dit is bijvoorbeeld het geval als je geld wilt besparen, als je verhuist bent of als er iets in jouw woonsituatie veranderd is. Als je op dit moment in een dergelijke situatie zit, is er eigenlijk maar één goede tip te geven: ga via EasySwitch energie vergelijken.

Via deze online energievergelijker kun je op een makkelijke manier een uitgebreide vergelijking treffen. Een uitgebreide vergelijking waarbij je eigenlijk geen energiecontract over slaat. Als je eenmaal het gewenste contract gevonden hebt, kun je deze bovendien direct online afsluiten. Het advies is om hierbij ook onderstaande tips op te volgen.

Tip 1: probeer je verbruik nauwkeurig te bepalen

Wat je uiteindelijk voor de energie gaat betalen, is afhankelijk van jouw daadwerkelijke verbruik. Om hier een indruk van te krijgen, is het advies om jouw verbruik zo nauwkeurig mogelijk proberen te bepalen. Dit doe je bijvoorbeeld door naar jouw huidige verbruik te kijken. Ook kun je online – met bepaalde tools – op basis van jouw huishoudelijke apparaten het geschatte verbruik berekenen.

Tip 2: richt je niet alleen op het tarief

In de wereld van energiecontracten draait veel om de tarieven. Maar, er is nog veel meer dan dat. Het is namelijk ook van belang om goed naar de voorwaarden, de contractduur en een eventueel welkomstcadeau te kijken. Let bijvoorbeeld ook of er sprake van een bepaalde opzegtermijn is. 

Krijg je bij een bepaalde energieleverancier een welkomstcadeau? Check dan ook goed welke ‘tegenprestatie’ hiervoor gehanteerd wordt. In veel gevallen moet je bijvoorbeeld een paar jaar klant bij de betreffende leverancier blijven.

Tip 3: kijk eens naar een energiecollectief

Wil je graag van meerdere voordelen, zoals gunstige tarieven, genieten? Dan kun je ook lid worden van een energiecollectief. Als je eenmaal lid van een energiecollectief bent, kun je genieten van interessante aanbiedingen van energieleveranciers. Je kunt dit eigenlijk als een veiling zien; de energieleveranciers met de beste aanbieding wint de veiling. Doordat de leveranciers tegen elkaar op bieden, profiteer jij als consument van een nóg lager tarief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *