kit

Hoe werkt een 2 componenten kit?

Een 2 componenten kit kan in verschillende situaties erg handig zijn. Toch weten erg veel mensen niet zo goed wat het is en wat het precies doet. Als u zo iemand bent dan bent u hier op de goede plek. In deze blog wordt namelijk uitgelegd wat een 2 componenten kit is en hoe het werkt. Er wordt ook gekeken naar hoe 2 componenten kit het beste gebruikt kan worden. Ten slotte zal gekeken worden naar hoe een 2 componenten kit het beste aangeschaft kan worden. Na het lezen van deze blog weet u alles wat er te weten valt over deze 2 componenten kit.

Wat is een 2 componenten kit?

Een 2 componenten kit is zoals de naam al zegt een lijm die bestaat uit twee componenten. Deze componenten zijn een lijmbasis en een verharder. Als deze samengebracht worden duurt het niet lang voordat het hard is geworden. Dit proces vindt in zo’n 10 minuten plaats. De uitharding is vervolgens voltooid na 24 tot 48 uur. Na deze tijd is de twee componentenlijm uitgehard tot een extreem solide thermoharde lijm, waardoor het na aanbreng niet meer verschoven kan worden.

Gebruik van 2 componenten lijm

Er zijn een aantal dingen die gedaan moeten worden tijdens het gebruik van 2 componenten lijm. Voordat er lijm toegebracht worden op het voorwerp is het eerst van belang dat het voorwerp wordt ontsmet. Nadat het te lijmen onderdeel schoon is kan het niet meer aangeraakt worden met uw handen. De vetheid van uw handen kan namelijk leiden tot onvoldoende hechting op het oppervlak. Voordat er gelijmd wordt is het soms nog van belang dat de lijm gemengd wordt in een meegeleverd mengbakje. Ook de hoeveelheid lijm dat gebruikt wordt is van groot belang. Zo mag er niet te veel lijm opgespoten worden. Het is van belang dat er geen luim naar de buitenkanten steekt zodra de twee objecten tegen elkaar gezet worden. Het kan na het lijmen handig zijn om het nog een paar uur te ondersteunen met een soort klem of stevig plakband. Zodra alles gelukt is zal de lijm niet zo snel meer loslaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *