Houtwerk verven? Doe het gewoon zelf!

Veel mensen willen bij het opknappen van hun huis graag zelf de kwast in hun handen nemen in plaats van het uit te besteden. Maar wil je goed bezig zijn, dan is enige voorbereiding van groot belang. Met verf kun je het houtwerk in en rondom je woning op een snelle manier opleuken en beschermen. Maar hoe pak je dit aan, wat is een goede voorbereiding?

Als je niet over twee linkerhanden beschikt, en je een goede voorbereiding treft, kan iedereen zijn schilderwerk zelf doen. Wel is het belangrijk om over goede kwaliteit verf te beschikken. Zowel vakschilders als doe-het-zelvers vertellen ons over hun geweldige Sigma S2U Allure Gloss ervaringen. Ze zijn enthousiast over de korte droogtijd en de makkelijke verwerking. Net als over de kwaliteit en natuurlijk de scherpe prijs waarvoor ze de verf online bestellen. Ook zonder aanbieding, zodat je daar relatief goedkoop gebruik van kunt maken.

Er is geen specifieke kennis vereist voor het verven van je houtwerk en ook bijzonder gereedschap is niet nodig. Het gaat er alleen om dat je het op de juiste manier doet. Dat kost even tijd. Bereid de klus goed voor: bereken hoeveel verf je nodig hebt, maak een lijstje met materialen die je nodig hebt, ruim de werkplek op zodat je nergens over struikelt, en zorg voor goede ventilatie als je binnen werkt.

Zorg tijdens het werken ook niet voor te veel afleiding, zoals rondlopende kinderen. Een radiootje met muziek kan uiteraard wel en is nog gezellig ook. Al fluitend kwasten is het leukste wat er is. De tijd schiet dan ook sneller op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *