Inspiratie opdoen voor jouw industriele keuken

De industriele keuken is helemaal in trend. Deze keuken wordt vaak gekenmerkt door zijn stoere en ruige uitstraling. Niet iedereen is fan van deze look. De industriele keuken gaat vaak gepaard met donkere kleuren en het gebruik van materialen als hout en metaal. Dit geeft de keuken zijn stoere uitstraling. Heb je een open keuken in de woonkamer met een industriële stijl? Dan past de industriele keuken hier naadloos bij. De industriële stijl is vrij breed en hierin kun je diverse keuzes maken. Op internet vind je talloze afbeeldingen van de mooiste keukens in een industriële stijl. Wat al deze keukens met elkaar gemeen hebben is dat ze stuk voor stuk stoer en vaak ook geliefd zijn. Een paar elementen komen ook terug zoals onafgewerkte elementen en kabels die niet volledig worden weggewerkt voor een tof effect in de keuken.

Kom langs in de showroom om modellen te bekijken

Keukenzaken hebben veel voorbeelden van de industriele keuken. Deze zijn vaak donker van kleur waarbij er wordt gekozen voor zwarte of grijze kastjes en een houten aanrechtblad. Ook komen elementen met leer of beton geregeld naar voren. Een industriele keuken past perfect bij een bakstenen muur. Heb je geen bakstenen muur in je keuken? Lees dan verder wat je dan met je keuken design kan.

De keuken volledig tot zijn recht laten komen

Dan kun je ook kiezen voor een behang met een bakstenen print erop. Deze zijn in diverse kleuren te krijgen zodat die mooi aansluit bij jouw keuken. Ook wordt er vaak gekozen voor een betonnen achterwand van de keuken of een aanrechtblad met een betonlook. Dit maakt de stoere stijl van de keuken helemaal af. Je kunt ook kiezen voor leren of metalen greepjes op de kastjes en een stoere retro koelkast die mooi aansluit bij de industriële stijl van de koelkast. Om het helemaal af te maken zorg je ervoor dat je de kabels van je verlichting niet helemaal weggewerkt maar lekker laat hangen.

De oorsprong van de industriele keuken

De industriele keuken heeft kenmerken van industriële panden en oude loodsen. Daarom komt de inspiratie voor deze stijl ook vandaan. Zeker wanneer je een open keuken hebt is de impact van een keuken met een industriële stijl nog toffer. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn is er voor iedereen wel een mooi model te vinden die aansluit bij zijn of haar wensen. Door langs diverse showrooms te gaan kun je inspiratie opdoen voor jouw keuken in een industriële stijl.

Vergeet hierbij ook niet de verlichting, de meubels en de accessoires. Je kunt de keuken helemaal afmaken met industriële toevoegingen zoals een tof koffieapparaat of een waterkoker in diezelfde stijl. Ook kun je gebruik maken van kunst, posters of meubels in een industriële stijl. Vaak zie je leren barkrukken terugkomen in deze keukens en het gebruik van metaal voor bijvoorbeeld de bartafel. De omgeving kan de ruimte volledig maken of breken. Denk dus ook aan de juiste vloer en de muren om de keuken helemaal tot zijn recht te laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *