Tips om je gras mooi te houden

Onderhoud aan het gras is nodig. Hierdoor blijft het gras mooi en gezond. Wil jij nou je gras onderhouden en heb je nog spullen daarvoor nodig? Warentuin heeft alles wat je nodig hebt. 

Hoe houd je jouw gras groen?

In de warme en droge zomertijd is het belangrijk om het gras water te geven, hierdoor droogt het gras niet uit. Door het sproeien van het gras krijgt onkruid ook minder kans om te groeien. Je moet ongeveer een keer in de week het gras water geven, bij voorkeur in de avond of ochtend. Dit is het beste om niet in de middag te doen, want dan heb je meer kans dat de zon het natte gras verbrandt en dat het water meer verdampt.

Hoe laat je jouw gras het beste groeien?

De wortels van het gras willen ademen en groeien en daarvoor is frisse lucht nodig. De groei wordt vaak belemmerd, doordat de grond onder een gazon onvoldoende zand bevat. Door het verticuteren van het gazon, hierdoor komt het water beter bij de wortels van het gras terecht. Verticuteer je gras minimaal een keer in het jaar. Het maaien van het gras is erg belangrijk, zo krijg je een stevig en dik gras gazon. Je moet jouw gras een tot twee keer per week maaien. In de winter moet het gras twee keer langer zijn dan in de zomer. Wil jij je gras maaien in de winter, doe dat dan alleen wanneer de bodem van het gras droog is. Het nemen van kunstgras vergt dus een hoop minder werk.

Voordeel van kunstgras

Kunstgras is erg zacht , hierdoor kunnen kinderen of huisdieren onbezorgd erop spelen. Het vergt veel minder onderhoud en je hebt daarnaast ook minder last van ongedierte in de tuin. Bij het hebben van kunstgras hoef je nooit meer te maaien, sproeien, verticuteren en heb je geen last van onkruid. Een groot voordeel is dat je gras altijd mooi is. Het aanleggen van kunstgras is vrijwel voor iedere ondergrond geschikt. Bij het onderhoud van kunstgras heb je geen extra kosten voor onderhoudsproducten of gereedschap.

Nadeel van kunstgras

Een groot nadeel aan kunstgras is dat het duurder is dan gewoon gras, maar het vergt wel minder kosten in onderhoudsproducten. Laat je jouw huisdieren in de tuin rondlopen en doen ze hun behoefte op het kunstgras, dan is een nadeel wel dat de urine niet afgebroken wordt. Dit wordt wel afgebroken in echt gras. Kunstgras wordt warmer dan echt gras, dit betekent niet dat je jezelf er aan kan verbranden , maar bij een hittegolf is het wel belangrijk om eerst even zelf te voelen voordat je je kinderen of huisdieren op het kunstgras laat lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *