Verschillende soorten briefplaten

Er zijn diverse soorten briefplaten die terug te vinden zijn op diverse soorten deuren. Een briefplaat is eigenlijk simpelweg het kapje dat het gat van de brievenbus afschermt. Vrijwel iedere brievenbus heeft wel een briefplaat. Bij flats is het vaak zo dat alle brievenbussen van de flat bij de beneden deur zitten. Naast de beneden deur zie je dan alle briefplaten. Vaak zijn deze briefplaten allemaal hetzelfde. Je hebt echter ook rijtjeshuizen of gezinswoningen. Hierbij is het meestal zo dat op iedere deur een briefplaat zit en dat iedere deur dus een brievenbus heeft.

Verschillende materialen en vormen bij briefplaten

Zoals gezegd zijn er diverse soorten briefplaten. De verschillende briefplaten kunnen qua talloze zaken verschillen van elkaar. Zo zijn er bijvoorbeeld brievenbussen met ovale briefplaten en er zijn brievenbussen met rechthoekige briefplaten. De rechthoekige briefplaten komen het meeste voor. Dan zijn er ook nog briefplaten die als het ware in de brievenbus zitten en naar binnen geduwd worden door het post dat de brievenbus in wordt geschoven, maar er zijn ook briefplaten die je open moet trekken. Hierbij gooi je vervolgens hetgeen dat je in de brievenbus wilt gooien erin en valt de briefplaat weer dicht zodra je deze loslaat. Naast dat briefplaten verschillende vormen kunnen hebben, kunnen ze ook van diverse materialen gemaakt worden. Briefplaten worden vaak van metalen gemaakt. Veelvoorkomende materialen waarvan briefplaten gemaakt worden zijn chroom, nikkel, messing en RVS.

De juiste briefklep

Naast dat briefplaten enorm van elkaar kunnen verschillen wat betreft de materialen waarvan ze gemaakt zijn en de vormen waaruit ze bestaan, zitten er natuurlijk ook veel verschillen in de kleuren. Zo kan de ene briefplaat goudkleurig zijn terwijl de ander bijvoorbeeld bruin is. De meest voorkomende kleur bij briefplaten is zilver. Zoals gezegd zijn briefplaten ook vaak van metalen gemaakt. Zilver is dan ook een voor de hand liggende kleur. Brievenbussen kunnen een matte kleur hebben, maar ze kunnen ook een glanzende kleur hebben. Wat voor soort briefplaat het best bij jouw brievenbus past is afhankelijk van een aantal zaken. Of je brievenbus op je eigen voordeur zit is bijvoorbeeld iets dat al een behoorlijk grote rol speelt. Indien dit het geval is speelt de kleur van je eigen voordeur ook een grote rol. Als je eigen voordeur bijvoorbeeld houtkleuring is, is het belangrijk dat de briefklep die je aanschaft hier ook goed bij matcht. Door dit goed met elkaar te combineren kun je zorgen voor een mooie uitstraling bij je voordeur. Het is slim om niet enkel op de kleuren van je voordeur zelf te letten, maar ook op e kleuren om je voordeur heen.

Bron: jouwinboedel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *