Vieze muren zijn verleden tijd met deze tips

Heeft jouw buitenmuur betere tijden gekend? Zit het onder de kalk, algen of graffiti? Er zijn verschillende manieren waarop jij jouw muur schoon kunt krijgen en kunt voorkomen dat je tegen dezelfde problemen blijft aanlopen. In dit artikel lees je wat jij kunt doen bij jouw specifieke probleem.

Verkalkte muren behandelen

Heb jij last van kalk op je muren? Dit herken je aan witte aanslag of, in ergere gevallen, zelfs zwarte vegen wat lijkt op een soort schimmel. Kalkaanslag komt door water in de muur. Doordat steen, net als cement, poriën hebben, kan water zich hierin vasthouden en kalkaanslag veroorzaken. Een goede manier om dit te verwijderen vind je bij Zinka gevelbescherming, waar je hoogwaardige producten bestelt die jouw muur weer schoonmaken en beschermen. Door een muur reiniger op de muur te smeren, even te laten inwerken en vervolgens af te spoelen, heb jij binnen no-time weer een prachtige muur. Om te voorkomen dat jouw muur weer al het regenwater opzuigt, kun je deze vervolgens behandelen met een impregneer. Hiermee bescherm je jouw muur tegen onder andere kalkaanslag, dus dit is ideaal voor jouw probleem.

Levende groene muren tegengaan

Heb jij geen witte, maar groene aanslag op je muren? Dan heb je last van algvorming. Dit is een veelvoorkomend probleem op muren. Groene algen kunnen ook lijken op een soort mos. Je zult eerst het ‘plantengedeelte moeten verwijderen, voordat je aan de slag gaat met middeltjes. Als je dit verwijderd hebt, kun je algenverwijderaar op de muur spuiten. Dit laat je goed inwerken, zodat de algen goed verwijderd worden. Aangezien algen levende organismen zijn, zullen ze dood moeten gaan om te voorkomen dat het verder groeit. Je kunt het beste ook kijken of er onderaan bij de grond veel groen groeit. Het kan nuttig zijn om dit ook te verwijderen, omdat algen hier voeding vandaan halen.

Een onbedoeld canvas opschonen

Wordt jouw muur door plaatselijke kunstenaars gebruikt om hun creatieve uitingen op te spuiten? Natuurlijk kan dit heel mooi zijn, maar dit is officieel wel vandalisme. Ook graffiti kun je gemakkelijk verwijderen met een reiniger die je in laat werken en vervolgens schoon spuit. Om dit proces in de toekomst voor jezelf te versimpelen, kun je het best investeren in een goede graffiti impregneer. Dit werkt in het steen en zorgt ervoor dat je de volgende laag graffiti gemakkelijk met een hogedruk-stoomcleaner kunt wegspuiten. Dit scheelt een hoop schrobben om jouw muur weer schoon te krijgen. Daarnaast beschermt dit jouw muur ook tegen het opnemen van water, waardoor je ook minder snel last krijgt van kalkaanslag. En zo heb jij weer prachtige muren die je gemakkelijk schoon kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *