Waarom een beton ciré vloer?

De beton ciré vloer wordt ook wel betonstuc genoemd. Het is ondertussen een graag geziene gast in heel erg veel interieurs. Met dit beton breng je sfeer en persoonlijkheid aan in de ruimte en dat is precies waar zoveel mensen naar zoeken. Omdat je zelf de textuur kunt bepalen, bepaal je zelf welke uitstraling beton ciré precies krijgt.

Beschikbaar in tal van verschillende kleuren

De beton ciré vloer heb je tegenwoordig in tal van verschillende kleuren, maar ook de grijstinten zijn ongekend populair ondertussen. Het gaat hier in feite om geweven beton. Deze techniek is van origine afkomstig uit Frankrijk. De beton ciré vloer was vroeger beduidend dikker dan dat het tegenwoordig is. Nu is echter sprake van een zeer strakke stuc en is sprake van een veel dunnere laag. De dikte is vaak slechts een aantal millimeters. Dat maakt dat dit beton te gebruiken is op wanden, vloeren, meubels en trappen. Omdat sprake is van slechts enkele millimeters, is deze variant ook al erg licht van gewicht. De uitstraling van betonstuc is rustig en natuurlijk, terwijl het aan de andere kant wel de uitstraling van echt beton heeft.

De beton ciré vloer is te combineren met vloerverwarming

Binnen de populaire betonlook vloeren neemt deze blikvanger een belangrijke positie in. Het beton is net als bijvoorbeeld gietvloeren naadloos. Bovendien is het een zeer onderhoudsvriendelijk product. Zeker de mensen die een industriële woonstijl nastreven of die een landelijke en moderne inrichting hebben, kunnen prima met betonstuc uit de voeten. De beton ciré vloer is ook nog eens prima te combineren met vloerverwarming.

Ook voor in de keuken en de badkamer

Beton ciré is een heuse blikvanger in je woning en is eveneens prima geschikt voor in de badkamer en de keuken. Heb je een nieuwbouwwoning met vloerverwarming en een zandcement dekvloer? Dan is het aanbrengen van dit product een optie. Dat geldt ook in bestaande woningen met een bestaande vloer. Dan echter is wel meer voorbewerking noodzakelijk. Zo zal de tegelvloer eerst ruw geschuurd moeten worden en maak je gebruik van een epoxy primer. Ook de ondervloer zal geëgaliseerd moeten worden. Het onderhoud van de beton ciré vloer is ook al gemakkelijk. Met een dweil en een stofzuiger kom je al een heel eind. Gebruik bij het dweilen het liefst een PH neutraal middel.

Een al eeuwenoud materiaal

Voor de beton ciré vloer worden vaak staffelprijzen gehanteerd. Dat betekent dat hoe meer vierkante meter je neemt, hoe voordeliger je uit bent. Geweven beton staat ook wel bekend als gepolijst beton. Polijsten is een oude techniek die heden ten dage op mechanische wijze wordt toegepast en door gebruik te maken van diamantsegmenten. Het materiaal bestaat al onnoemelijk lang, zelfs de Romeinen maakten er al gebruik van. Vervolgens bleef het product honderden jaren niet gebruikt en kwam het weer in beeld na 1824 toen Portlandcement ontdekt werd.

Je bent beter uit met dit product in de betonlook, een product dat de betonlook van nieuw elan voorziet. Er kleven heel erg veel voordelen aan het gebruik van dit materiaal dat bovendien geschikt is voor zo goed als alle ruimtes. Voordeel is ook dat het amper onderhoud behoeft, iets dat ook al heel veel mensen aanspreekt.

Bruizt is dé specialist in design betonvloeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *