Hoe til ik mijn autofotografie naar een hoger niveau?

Ben jij autodealer en wil je graag kwalitatieve foto’s maken van jouw aanbod? Er zijn verschillende manieren om auto’s te fotograferen. Duidelijk. Maar wat is nou dé manier om auto’s mooi en gedetailleerd in beeld te brengen, zodat deze ook nog een beetje verkopen? Daarvoor is een makkelijke manier. In deze blog vertellen we je meer over autofotografie en hoe je jezelf echt kunt onderscheiden met jouw foto’s.

Fotografeer jouw occasions en voorraad op een professionele manier

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Dat geldt ook voor een foto van iemands nieuwe toekomstige auto. Wanneer klanten serieus komen shoppen voor een auto willen ze bij voorkeur professionele foto’s zien die goed weergeven hoe de auto er van binnen en van buiten uitziet. Daarom zijn professionele foto’s van uw aanbod essentieel om de interesse van klanten te wekken en hen over de streep te trekken om uw aanbod in real life te komen bekijken. Een draaiplateau voor auto’s van Rotoview Studios kan dan uitkomst bieden. Hiermee kun je auto’s vanuit 360 graden fotograferen, waarbij altijd dezelfde belichting en hoek wordt aangehouden voor fotografie.

Maak detailfoto’s van het interieur van de auto

Minstens zo belangrijk als foto’s van de buitenkant zijn foto’s van de binnenkant van de auto. Hoe de auto geconfigureerd is (welke bekleding, extra ingebouwde features etc.) is voor een klant belangrijk voor de aankoop van een auto. Zorg daarom dat er ook duidelijke foto’s van het interieur van de auto gemaakt worden, liefst zo scherp en gedetailleerd mogelijk. Geef in de omschrijving van de auto ook duidelijk aan wat de eigenschappen van de auto zijn en of er eventuele bijzonderheden zijn zoals een ingebouwd navigatiesysteem, of de optie om dit in te bouwen. 

Besteed tijd aan de nabewerking

Met een 360 gradenplateau zullen jouw foto´s al een stuk professioneler uitzien. Vergeet echter niet om ook tijd te reserveren voor de nabewerking van de foto’s. Je kunt dit zelf doen met programma’s als photoshop en Illustrator, of je kunt het uitbesteden aan een gespecialiseerde partij. De belangrijkste zaken om op te letten zijn belichting en kleur. Deze kunnen op de foto namelijk nogal eens anders overkomen dan in werkelijkheid. Door jouw foto’s te bewerken voordat je ze definitief op de site plaatst kun je de kleuren helderder maken en spelen met achtergrondkleuren. Je kunt reflecterende lak ook iets matter maken waardoor het minder een spiegelend effect heeft en beter tot zijn recht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *