Waarom kiezen voor traprenovatie?

Er is de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekomen voor de trap. Lang was de trap niets meer dan een hulpmiddel om van boven naar beneden (en andersom) te geraken.  Tegenwoordig is dat anders en is de trap uitgegroeid tot sfeer- en beeldbepalend in menig woning. En dat kan ook, want van elke trap is een kunstwerk te maken. Je hebt alle mogelijkheden en kiest voor precies die materialen die jij mooi vindt en die passen bij de rest van je woning. Een traprenovatie betekent ook dat je de levensduur van de trap aanzienlijk verlengt.

Vaak wordt gebruik gemaakt van hout, PVC en laminaat

Kies je voor een renovatie, dan wordt in negen van de tien gevallen gebruik gemaakt van hout, PVC en laminaat. Daardoor kun je de trap precies die uitstraling geven die jij voor ogen hebt. En daarmee kun je dus ook zorgen dat de trap inderdaad die eyecatcher wordt. Een grondige en door vakmensen uitgevoerde traprenovatie zorgt er eveneens voor dat de trap heel veel langer mee kan.

Verwijderen van oude bekleding en schuren

Een traprenovatie klinkt als een langdurig project, terwijl dat het helemaal niet hoeft te zijn. De eerste stap die je zet is het verwijderen van oude bekleding en het schuren van de trap. Dit kun je prima zelf doen en bespaart je weer kosten. Doe je dit daadwerkelijk zelf, zorg dan dat ook de lijmresten goed verwijderd worden. Je kunt eventueel de liggende matten en stootborden van de trap halen. Je kunt overwegen die in een later stadium weer op de trapbekleding plaatsen.

Wel zo prettig voor de buren

De treden die gebruikt worden voor de renovatie van de trap worden gemaakt door specialisten uiteraard. Zijn die klaar dan kunnen de treden op de trap gelijmd worden. Speciaal voor de renovatie van de trap is een speciale lijm beschikbaar. Deze lijm beperkt de loopgeluiden van de trap aanzienlijk. Daardoor horen de buren ook niet steeds wanneer er weer iemand de trap op of af rent. Zeker als je kinderen hebt is kiezen voor deze lijm bij renovatie een aanrader. En prettig voor de buren. Het is sterk van de conditie van de trap afhankelijk hoe lang een volledige traprenovatie precies duurt. Doorgaans kan de trap echter al binnen een dag een heel ander uiterlijk krijgen.

Kies voor trapneusprofielen

Omdat je traprenovatie uit laat voeren door specialisten, weet je ook dat de afwerking van de trap helemaal in orde komt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor trapneuzen en is werken met anti slip rubbers in het kader van veiligheid aan te raden. Trapneusprofielen voegen iets toe aan de uitstraling van de trap en je verlengt de levensduur er bovendien weer verder mee. Trapneusprofielen zijn in tak van verschillende uitvoeringen beschikbaar. De afwerking van de trap zal ook voor een deel met kit gebeuren. Kit is al lang niet meer alleen in de kleur wit beschikbaar, maar is er ondertussen in tal van verschillende kleuren.

De specialist denkt graag met je mee

Een ding is zeker. Elke trap wordt door een vakkundig uitgevoerde traprenovatie mooier en beter. Wil je wel iets aan de trap laten doen maar heb je geen idee wat de mogelijkheden zijn? De specialist in traprenovatie is zeker bereid met je mee te denken en kan je tal van interessante opties geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *