Wel of geen spiegel boven een badkamermeubel?

Een badkamermeubel is in geen enkele badkamer overbodig, maar moet hier nu perse altijd een spiegel boven gehangen worden? Veel mensen worden er ‘s morgens vroeg niet bepaald vrolijk wanneer zij naar zichzelf kijken in de spiegel. Toch is een spiegel boven het meubel in je badkamer geen overbodige luxe. Hoe wil je anders je haar in model brengen, of jezelf opmaken? Eigenlijk hoort een spiegel dus gewoon boven het meubel in je badkamer. Echter hoort er niet bij ieder meubel standaard een spiegel. Er zijn namelijk ook badkamermeubels die je zonder spiegel koopt. Wanneer dit het geval is, kun je dus zelf het soort spiegel voor je badkamer uitkiezen. En met betrekking tot een spiegel in je badkamer zijn er talloos veel mogelijkheden. 

Spiegelkast of een gewone badkamerspiegel

Wanneer je geen al te groot badkamermeubel in je badkamer kwijt kunt, is een spiegelkast boven dit meubel geen overbodige luxe. Hierdoor kun je in het meubel zelf je badhanddoeken en washandjes opbergen, terwijl je in de spiegelkast al je cosmetica producten kwijt kunt. Er zijn zelfs spiegelkasten waarin een stopcontact verwerkt zit, zodat je gemakkelijk ‘s nachts je elektrische tandenborstel op kunt laden terwijl hij in de kast staat. Een spiegelkast is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en met of zonder verlichting. Het is vaak het mooist wanneer je de spiegelkast in dezelfde maat of net een slag kleiner neemt dan de lengtemaat van je meubel. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een standaard badkamerspiegel. Ook zo’n spiegel is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kun je niet alleen kiezen uit een vierkante of rechthoekige spiegel, maar een ronde spiegel behoort ook tot de mogelijkheden. 

Badkamermeubel met spiegel

Naast dat er badkamermeubels verkrijgbaar zijn waarbij standaard geen spiegel zit, zijn er ook meubels waarbij dit wel het geval is. Het voordeel hiervan is dat je meteen een complete set kunt kopen. En laat dat in de meeste gevallen nu een stuk goedkoper zijn dan wanneer je zowel het meubel als de spiegel los koopt. Ook wanneer je een badkamermeubel met spiegel koopt kun je vaak kiezen uit verschillende soorten, uitvoeringen en stijlen. Tevens kun je ook bij een compleet set vaak kiezen uit verlichting in of boven de spiegel. Door een compleet badkamerset aan te schaffen ben je ervan verzekerd dat de spiegel helemaal past bij de stijl van het meubel. Kies je voor een zwart meubel? Dan zal je zien dat de spiegel vaak ook een zwarte omlijsting heeft. 

Hang altijd een spiegel in je badkamer

Een badkamer zonder spiegel is dus niet zo’n goed idee als het misschien lijkt. Hang dus altijd een spiegel boven het badkamermeubel in je badkamer. Let er hierbij wel op dat je altijd kiest voor een badkamerspiegel. Zo’n spiegel is namelijk bestand tegen vocht en een standaard spiegel is dit vaak niet. Wanneer een spiegel niet bestand is tegen vocht zal je na verloop van tijd vlekken in de spiegel krijgen. Kies je voor een badkamermeubel met spiegel? Dan zit hier altijd een badkamerspiegel bij en is deze dus altijd bestand tegen vocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *