Dit moet je weten over plinten

Ben je op zoek naar plinten? Dan kom je er tijdens jouw zoektocht al snel achter dat er veel verschillende varianten zijn. Hierdoor kun je de plint altijd bij de vloer en de rest van het interieur aan gaan passen. Alleen moet je dan wel goed weten welke je nodig hebt. Ook zijn er een groot aantal verkooppunten waar je de beste plinten kunt vinden. Een van de winkels waar je altijd een goede aankoop kunt doen is Mooie Plinten. Alleen wat zijn het precies en waar kun je het voor gebruiken? Lees het in onderstaande informatie. 

Plinten als bescherming en afwerking 

Plinten worden gezien als een lijst, die op vloerhoogte worden aangebracht. Het is een overgang tussen de vloer en de wand en beschermt de wand tegen beschadigingen. Daarbij dient het tegenwoordig ook als afwerking van de vloer en dus jouw gehele interieur. Als je een laminaatvloer of houten vloer hebt, dient een plint ook voor het afdekken van de naad die tussen de vloer en wand is ontstaan. In dit geval zal deze ook altijd van dezelfde materialen gemaakt worden, zodat het een geheel wordt en de afwerking bij de rest van het huis zal passen. 

In verschillende materialen te verkrijgen 

Plinten kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Zo kun je bijvoorbeeld houten plinten hebben, die over het algemeen ook bij houten vloeren worden gelegd. Echter kun je ook voor aluminium of kunststof gaan. Deze zijn vaak voor extra hygiëne. Zo zie je ze vaak terug bij een tegelvloer in de keuken. Voor nog meer hygiëne, wat je voornamelijk bij ziekenhuizen tegen gaat komen, wordt een holle plint toegepast bij de vloer. Hierbij maakt het niet uit welke vloersoort er ligt. Het vuil kan hierdoor nooit in de naden kruipen die op een later moment ontstaan. 

Verschillende soorten te vinden 

Je kunt bij de plinten ook een overzet- of renovatieplint aanschaffen. Deze plint wordt over de bestaande plint geplaatst. Dit zijn vaak de holle varianten. Deze plint kan daarbij gebruikt worden voor het goed wegwerken van de kabels. Zo is al de elektronica op een goede manier geïntegreerd in jouw woning en heb je dus niet meer overal kabels lopen. Door hier ook sierplinten bij aan te schaffen kun je het nog meer afwerken en geheel naar wens maken. Je moet immers toch tegen de plinten aankijken zolang je in de woning woont. 

Aan de hand van wensen 

Plinten kunnen dus in verschillende vormen en maten aangeschaft worden. Het is daarom verstandig om eerst jouw wensen op een rij te zetten. Ga hierbij ook na welke kleur een plint moet hebben. Door daarna in het assortiment van een specialist te kijken maak je altijd een goede keuze. Indien je nog niet zeker weet wat de beste oplossing is voor jouw woning is het goed om contact op te nemen met de winkel. Zo krijg je het advies dat je nodig hebt en kun je alsnog een bestelling gaan plaatsen voor jouw interieur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *