Kies doortrapt: Renoveer je trap!


Verhuis- of verbouwplannen? En staat de look van de trap in het huis je totaal niet aan? Dan ben je waarschijnlijk nu aan het bedenken waar je die nieuwe trap gaat kopen. Een korte blik op de kosten zegt genoeg, dit wordt een duur grapje. Helemaal wanneer het geen standaard formaat is. Stop met zoeken, wij hebben de oplossing. En het leuke is: Vaak vallen de kosten bij een verbouwing behoorlijk tegen, maar dit kan toch weleens een meevaller op de begroting zijn!

Ga voor traprenovatie

Kies namelijk niet voor een compleet nieuwe trap, maar ga voor een traprenovatie. Een dure klusjesman is niet nodig. Tegenwoordig zijn er vele bedrijven gespecialiseerd in traprenovaties. Zij meten de boel op en voorzien jouw trap als het ware van een nieuw jasje.

De keuze uit verschillende materialen is hierbij groot. Het welbekende tapijt zien wij steeds minder terugkomen. De vraag naar de optie hout, laminaat of pvc wordt steeds groter. Het stof en vuil kan hier makkelijk afgehaald worden. En hiermee geef je je trap een geheel nieuwe uitstraling zonder de trap te vervangen.

Wat kost een traprenovatie?

Uiteraard is een traprenovatie ook niet gratis, maar je bespaart zeker ten opzichte van een nieuwe trap en hebt toch een super resultaat. Omdat trappen vaak maatwerk zijn, zien wij dat veel aanbieders nogal huiverig zijn wat betreft het noemen van concrete prijzen. Uiteraard blijft het een inschatting maar HomingXL zou HomingXL niet zijn wanneer wij wél gewoon kleur bekennen.

We gaan uit van standaardwaarden, hierbij heeft een trap 14 treden en één draai in zich. Om te beginnen met laminaat, er zijn diverse opties mogelijk zoals het zelf leggen van het laminaat op de trap en het wel of niet gebruik van stootborden. Voor de meest eerlijke vergelijking gaan wij uit van een prijs waarbij dit alles inbegrepen is.

We kiezen bewust voor montage en raden dit aan, ondanks dat je heel handig bent. Een nieuwe trap installeer je tenslotte (meestal!) ook niet zelf. Het is een specialistisch werkje waarvan je (als het goed gedaan wordt) jaren geniet.

Wij durven wél een prijs te geven

Terug naar de kosten, voor een volledige laminatentrap betaal je ongeveer €1100,- inclusief montage. Mocht je voor vinyl gaan dan kom je rond de €950,- uit. Ga je voor echt hout dan komt daar € 400,- bovenop.

De nieuwe favoriet in vele huizen is de PVC vloer en dus ook de PVC trap. Deze is qua prijs vergelijkbaar met die van hout, dus ook rond de €1300,-.

Prijzen zijn van de website en de peildatum is april 2021. 

Nieuwe trap?

Zoals we al zeiden, het is niet gratis maar de kosten zijn niet te vergelijken met een nieuwe trap. Met deze oplossing ga je er toch voor zorgen dat visite gaat vragen; Goh, nieuwe trap? 

Zet de koffie klaar

Nog een laatste tip; Mocht je meer info willen over specifieke prijzen, veel aanbieders komen jouw specifieke situatie graag bekijken en zullen een prijs voorstellen. Je weet nu in ieder geval waar je op kan rekenen, zodat jij niet het slachtoffer wordt van een doortrapte leverancier. Dus wacht niet langer en ga over tot renovatie. Wij hebben de aftrap alvast gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *