Alles over drukverhogers

Een lage waterdruk is een erg lastig probleem. Hierdoor komt er namelijk nauwelijks water uit de kraan, waardoor je heel wat tijd verliest tijdens het schoonmaken en het koken. Ook douchen wordt een lange en onaangename bezigheid. Je zal het namelijk sneller kou krijgen en je haar wassen is al helemaal onbegonnen werk! Hoe ontstaat deze lage druk juist en hoe kan je de waterdruk verhogen?

Waar komt een lage waterleidingdruk vandaan?

Leidingwater maatschappijen moeten zich, net zoals iedereen, aan bepaalde normen en richtlijnen houden. Zo horen ze water met een bepaalde druk aan te leveren. Het punt waar dit gemeten wordt, ligt echter vlak naast de watermeter. Woon je op een hogere etage, dan zal de druk daarom meteen heel wat lager zijn. Ook warme zomers veroorzaken een lage waterdruk. Tijdens deze droge periode neemt het waterverbruik namelijk enorm toe. Leidingwater maatschappijen proberen dit overmatig waterverbruik te controleren en verlagen daarom de waterdruk.

Wat is een drukverhoger?

Een lage waterleidingdruk zorgt ervoor dat de cv-ketel niet voldoende water kan leveren, wat heel wat schommelingen in de druk veroorzaakt. Er bestaat een heel eenvoudige oplossing om deze waterdruk te verhogen, namelijk met een drukverhoger. Een drukverhoger is een pomp die geplaatst wordt op de waterleiding die naar meerdere kranen in je woning leidt. De drukverhoger zet de inkomende lage waterdruk om in de ideale waterdruk. Deze gewenste druk stel je zelf in. De pomp zorgt ervoor dat de druk in je hele woning gelijk en constant is, ongeacht de waterafname. Bovendien wordt een drukverhoger voor de cv-ketel geplaatst, zodat zowel het warm als het koud water aan een gelijke druk uit je kraan komen.

Voordelen van een drukverhoger

Eerst en vooral zorgt een drukverhoger natuurlijk voor heel wat comfort in je woning. Je familie kan zonder problemen op meerdere punten in je huis gelijktijdig gebruik maken van water. Koken, douchen en wassen, alles kan op hetzelfde moment. Verder zijn de meeste drukverhogers tegenwoordig energiezuinig en daarom ook kostenbesparend. Een drukverhoger is dus een eenvoudige en efficiënte oplossing om je waterdruk te verhogen. De compacte en makkelijk te installeren pomp is gericht op een huiselijke omgeving en is erg gebruiksvriendelijk. Twijfel dan ook niet langer en zorg ervoor dat ook jij voortdurend van een perfecte waterdruk geniet!

1 reactie

  1. Inderdaad, tijdens het douchen en het haren wassen is het heel vervelend als je een lage waterdruk hebt. Je komt het wel eens tegen in oude vakantiehuisjes bijvoorbeeld. Wij hadden het ook in onze vorige woning en hebben toentertijd een drukverhoger besteld. Dit bleek inderdaad een goede oplossing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *