Welke materialen worden het meest gebruikt in de bouw?

De bouw is een erg brede sector en is een van de grootste sectoren in de wereld. Zo zorgt het niet alleen voor veel banen maar ook voor een groot deel van de economische groei binnen een land. Er zitten enorm veel aspecten aan de bouwindustrie maar vandaag gaan we het hebben over welke materialen nou het meeste gebruikt worden in de bouw! 

Hout

Een veelgebruikt materiaal in de bouw is hout. Je ziet het overal en je zou in theorie zelfs een huis volledig van hout bouwen. Een reden waarom hout zoveel wordt gebruikt is omdat het relatief makkelijk is om aan te komen. Nog een reden is omdat hout enorm licht is maar wel veel gewicht kan dragen. Dit is natuurlijk super bruikzaam omdat het met weinig materiaal toch enorm stevig kan zijn en dus ook uiteindelijk goedkoper is dan andere materialen die hetzelfde kunnen dragen voor hetzelfde bedrag. Al is hout niet goedkoop, is het in vergelijking goedkoper als je kijkt wat je ervan nodig hebt. Nog een grote reden waarom hout zoveel gebruikt wordt is omdat hout een stuk milieuvriendelijker is dan andere materialen. Zo is het veel makkelijker af te breken dan dingen zoals metaal of andere dingen. 

Hout klinkt dus allemaal enorm mooi en goed maar er zitten ook enorm wat nadelen aan. Hout is namelijk erg kwetsbaar voor water. Als het nat wordt en goed nat wordt heb je er nagenoeg niks meer aan en is het dus weggegooid geld. 

Staal

Staal is ook en erg veel gebruikt materiaal in de bouw. Simpelweg omdat het enorm stevig is en je tegenwoordig zulke goede stalen hebt dat je ze zelfs voor nagenoeg altijd, roestvrij kunt houden. Zo heb je stalen van alloy Steelpoint International die 100% garantie bieden dat ze zo lang mogelijk enorm stevig en houdbaar zijn. Tegenwoordig kun je staal zelfs in al je gewenste maten, vormen en soorten laten maken om zo nog effici├źnter te werk te kunnen gaan. 

Kortom zijn er genoeg materialen die veel worden gebruikt in de bouw. Zo zijn er een paar die meer gebruikt worden dan andere maar het gaat er uiteindelijk om welke materialen het langste meegaan en welke het meest duurzaam zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *