Bodemisolatie voor jouw woning

Om een huis goed warm te houden kan het een goed idee zijn om bodemisolatie te gebruiken. Je zult hierdoor minder last krijgen van koude voeten en de woning wordt daarnaast goed opgewarmd. Tijdens koude dagen is het nu mogelijk om een constante kamertemperatuur te houden zonder al te veel energie te gebruiken. Bodemisolatie heeft dus veel voordelen en het is zeker een aanrader.

Wat is bodemisolatie?

Bodemisolatie is een andere manier om de vloer warm te houden. De meest voor de hand liggende methode om de vloer te isoleren is door vloerisolatie. Hierbij wordt isolatiemateriaal vlak onder de vloer geplaatst. Dit is echter niet voor iedereen mogelijk. Het ligt er namelijk aan of er genoeg ruimte is om het isolatiemateriaal aan te brengen. Vloerisolatie is alleen mogelijk wanneer de kruipruimte hoog genoeg is. Wanneer dit niet het geval is moet er bodemisolatie gebruikt worden. Bodem isolatie wordt gebruikt wanneer het niet mogelijk is om vloerisolatie toe te passen. In plaats van het isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer bevestigen, wordt isolatie op de bodem van de kruipruimte geplaatst. Het doel van beide soorten isolatie zullen hetzelfde zijn, maar bij bodem isolatie is het iets minder direct. Bodem isolatie is daarnaast wat goedkoper omdat het makkelijker aan te brengen is. Bedrijven als Isolatiespecialist.nl kunnen jou helpen om de isolatie aan te brengen.

Het verschil tussen vloer- en bodemisolatie

Er zijn een aantal verschillen tussen de twee manieren van isolatie. De werking van de isolatie is hetzelfde, maar de ene methode heeft betere resultaten dan de andere. Ten eerste kost een vloerisolatie meer dan het isoleren van de bodem. Dit komt doordat het eenmaal makkelijker is om de bodem te isoleren dan de vloer. De kruipruimte hoeft er bij bodemisolatie in principe niet ingegaan te worden om vervolgens handmatig het isolatiemateriaal te bevestigen aan de onderkant van de vloer. Verder zal er een verschil zijn in de besparing van energie per jaar. De vloerisolatie zal meer energie per jaar besparen omdat het beter warmte kan vasthouden omdat het dichter bij de woning wordt bevestigd. Het isolatiemateriaal op de bodem is wat verder weg van de woning en zal dus minder goed warmte kunnen vasthouden. Daarnaast zul je minder genieten van een warme vloer bij de isolatie van de bodem.

Subsidies van de overheid

Voor het installeren van vloerisolatie kun je een deel van de kosten terugkrijgen in de vorm van subsidies van de overheid. De overheid zal ongeveer 20 procent van de gemaakte kosten aan jou terugbetalen. Zo wordt het voor jou dus goedkoper om bodemisolatie toe te passen en zul je sneller het geïnvesteerde geld weer terugverdienen door kosten te besparen.

Beter voor het milieu

Door het bodemisolatie zul je minder energie per jaar verbruiken. Dit zorgt er weer voor dat er minder CO2 wordt uitgestoten om je de energie te leveren die je nodig hebt. Op de lange termijn kan dit veel CO2 besparen zodat het milieu minder snel wordt aangetast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *