Deurbeslag binnendeuren

Het decoreren van deuren binnen de woning gaat eenvoudig met deurbeslag binnendeuren. Er zijn vele opties wanneer het gaat om de binnendeuren van een woning personaliseren. Het is hierbij belangrijk dat de deur in praktische zin voldoet aan al jouw eisen, en daarnaast ook stijlvol is. Zorg voor de perfecte woning met deurbeslag voor de binnendeuren.

Een grote variatie aan deurbeslag binnendeuren

Als het gaat om deurbeslag binnendeuren, dan heb je genoeg keuze om uit te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld voor iedere deur kiezen of deze de mogelijkheid moet hebben om te vergrendelen. Daarnaast kun je ook maatregelen nemen om het uiterlijk van de deur aan te passen. Voor deurklinken en rozetten bijvoorbeeld zijn er veel stijlen waaruit gekozen kan worden. Ontdek de stijl die het beste bij je woning past en geef de deur een eigen persoonlijkheid.

Soorten deurklinken

Het deurbeslag binnendeuren en de deurklinken voor de binnendeur kunnen opgedeeld worden in een aantal categorieën. Ten eerste zijn er moderne stijlen waaruit gekozen kan worden. Heb je een relatief nieuwe woning, dan zit hier meestal de deurklink die het beste bij de woning past. Moderne deurklinken komen meestal in het zwart, maar zijn ook verkrijgbaar in het zilver of goud. Vervolgens zijn er retro deurklinken. Deze deurklinken zien er wat sierlijker uit die passen bij de woningen van de jaren 30. Deze deurklinken hebben een wat ouderwetse uitstraling, maar zijn daarentegen wel gemaakt van modern materiaal dat lang meegaat. Ten slotte kun je kiezen uit deurklinken met schild en zonder schild. Het schild geeft een deurklink net wat extra karakter. Daarnaast kan een schild ook een sleutelgat bevatten om de deur te vergrendelen.

Mogelijkheden voor het vergrendelen van deuren

Er zijn een aantal mogelijkheden waaruit je kan kiezen om het deurbeslag binnendeuren te vergrendelen. De meest voor de hand liggende is een insteekslot. Hierbij is een sleutel nodig om de deur te ontgrendelen. Wanneer je een insteekslot gebruikt, moet er een rozet gebruikt worden of een deurklink met een sleutelgat. Een andere manier is door middel van een draaislot. Dit wordt meestal gemonteerd bij een WC zodat de deur van binnen vergrendeld kan worden zonder een sleutel. Ook deze sloten zijn weer verkrijgbaar in verschillende stijlen zodat jij er een kan kiezen die het beste bij de woning past. Een minder vaak voorkomende manier is door het gebruik van een espagnolet. Hier wordt gebruik gemaakt van een hendel om de deur te vergrendelen.

Deurbeslag voor binnendeuren tegen beschadiging

Je kunt het deurbeslag binnendeuren beschermen door middel van een deurstopper. Zo kun je zowel de deurklink als de muur beschermen tegen beschadiging. Met een deurstopper kan de deur niet meer zo wijd opengaan dat het tegen de muur aan komt. Een andere manier is door het gebruik van een deurdranger. Hierbij zal de deur tegengehouden worden bij een bepaalde wijdte en weer zachtjes dicht gaan. 

1 reactie

  1. Een deurdranger helpt inderdaad ook tegen beschadigingen. Wij hebben de veer ook zo afgesteld dat onze kan de deur nog gemakkelijk open kan krijgen. Het helpt daarnaast om warmteverlies in huis tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *