Wat is een sedum cassette precies en wat zijn de voordelen?

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat steeds meer mensen ervan houden om hun woning (of een ander pand waar ze eigenaar van zijn) te voorzien van een groendak. Dit is tegenwoordig merkbaar populairder dan in het verleden het geval was. Dat is deels het gevolg van het feit dat het plaatsen van een groendak ook heel wat toegankelijker is geworden. Door gebruik te maken van een zogenaamde sedum cassette zal je dan ook in de praktijk kunnen vaststellen dat je er in een handomdraai in kan slagen om een prachtig groendak te realiseren.

Wat is een sedum cassette?

In eerste instantie zal je, je ongetwijfeld afvragen wat een sedum cassette nu eigenlijk is. Eigenlijk is dit een ondiepe plantenbak waarin verschillende lagen zijn terug te vinden. Voor de bovenste laag geldt dat ze bestaat uit de welbekende en tevens ook zeer populaire sedum vetplanten. Van deze planten is bekend dat ze over een zeer sterke bestandheid beschikken tegen de weersomstandigheden. Dit betekent niet alleen dat ze opgewassen zijn tegen bijvoorbeeld de hitte van de zomerzon, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat flinke regenbuien geen probleem vormen. Het kopen van een sedum cassette zorgt er in de praktijk bovendien voor dat je het groendak van je dromen op een zeer eenvoudige manier kan realiseren.

Wat zijn de voordelen van een sedum cassette gebruiken?

Het spreekt voor zich dat je er in de praktijk op verschillende manieren voor kan kiezen om een groendak te realiseren. Voor het merendeel van de mensen geldt dat ze de keuze maken om een sedumdak aan te laten leggen. Deze keuze is bijzonder interessant omdat de sedum vetplanten er zoals eerder reeds aangegeven bekend om staan over een enorme weerstand te beschikken. Je hoeft dus met andere woorden helemaal niet te vrezen dat je groendak in geen tijd een belangrijk deel van haar uitstraling zal verliezen. Dat zal namelijk ongetwijfeld niet het geval zijn. 

Een specifiek voordeel dat kan worden toegeschreven aan het gebruik van een sedum cassette is terug te vinden in het feit dat deze het eenvoudig aanleggen van je groendak in een handomdraai mogelijk maakt. De verschillende sedum cassettes kunnen namelijk gewoon in elkaar worden geklikt. Hierdoor beschik je eigenlijk meteen over de meest optimale uitstraling voor je groendak. Mensen die dus met andere woorden snel en eenvoudig willen kunnen rekenen op de meest optimale uitstraling voor hun dak kunnen eigenlijk nergens anders beter voor kiezen. 

Geniet nu ook bij jouw woning van de voordelen van een sedumdak!

Voor heel wat mensen geldt dat ze graag willen kunnen rekenen op de interessante voordelen die zijn verbonden aan een sedumdak. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je tot de vaststelling komen dat gebruikmaken van cassettes absoluut meer dan de moeite waard kan zijn. Zo hoef je in ieder geval niet zoals in het verleden vaak het geval was langdurig af te wachten voordat je groendak echt over haar meest optimale uitstraling komt te beschikken. Bovendien is het zo dat er ook een minder grote draagcapaciteit van het dak is vereist. Het mag dus duidelijk zijn, het is zeker meer dan de moeite waard om ervoor te kiezen om een groendak te realiseren met behulp van sedum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *