Een doorwerktent kopen of huren?

Tegenvallende weersomstandigheden zoals regen en wind maar even goed hoge temperaturen kunnen bij werken in open lucht voor ernstige vertragingen zorgen. Je kunt je daar op meerdere manieren tegen beschermen. Dat is nodig, want wanneer bijvoorbeeld openbare werken te laat worden opgeleverd is daar vaak een serieuze boete aan verbonden. Een goede doorwerktent zorgt voor een veilige, warme en droge werkomgeving, waardoor (dure)vertragingen worden voorkomen. Wat is de beste manier om zowel je buitenopdrachten als je personeel tegen alle negatieve invloeden te beschermen om vertraging te voorkomen?

Een doorwerktent biedt een goede bescherming

De meeste openbare werken moeten binnen een vooropgestelde en strikte termijn afgewerkt en opgeleverd worden. Vooral onze sterk wisselende weersomstandigheden zijn oorzaak van te laat opgeleverde projecten. Een waterdichte doorwerk tent  brengt dan de oplossing. Tenminste als je snel en makkelijk kan opgezet en afgebroken worden.

Een doorwerktent met sterk frame

Besloot je ook om je grootschalige werken, projecten en vooral je personeel maximaal te beschermen tegen onze vaak onvoorspelbare weersomstandigheden? Dat doe je best met een sterke en makkelijk hanteerbare doorwerk tent. Een stevige werktent bestaat in de eerste plaats over een stabiel frame uit aluminium met profielen van minstens 50 millimeter dikte en een drie millimeter dikke wanden. Een stoere doorwerk tent bestand tegen alle weersomstandigheden heeft een goede en aangepaste verankering.

Een goede doorwerk tent is waterdicht

Een goede doorwerktent is ook waterdicht. De keuze van aangepaste dekzeilen is daarbij zeer belangrijk. Je hebt daarbij de keuze tussen dekzeilen uit kunststof, vooral polyester en brandwerend pvc. Werktenten uit harde PVC zijn ook brandveilig. Dat is uiteraard belangrijk als er in de tent ook laswerken worden uitgevoerd. Bedrukte werktenten met bijvoorbeeld je eigen logo en een design dat bij je bedrijf past? Dat kan makkelijk en vlug verwezenlijkt worden bij polyester dekzeilen.

Waar gebruik je een doorwerktent?

Een doorwerktent wordt in meerdere bedrijfssectoren gebruikt. Zeker bij werken die tegen een vooropgezette datum moeten opgeleverd worden. Dat is in de eerste plaats dus bij projecten waarbij de tijd eerder beperkt is. Doorwerktenten zijn een uitstekend idee bij:

  • Betonbouw
  • Wegenbouw
  • Onverwacht slecht weer zoals storm, regen, een plotse koude inval, sneeuw, hoge temperaturen
  • Spoedreparaties aan bijvoorbeeld het wegdek of aan openbare nutsvoorzieningen zoals aan het openbaar elektriciteitsnet of aan de waterleiding

Voor elke situatie een aangepaste doorwerktent

De keuze aan doorwerktenten is groot. Ze zijn verkrijgbaar in alle mogelijk afmetingen, uitvoeringen en in meerdere materialen. Zo vind je zeker de juiste doorwerktent voor al je buitenwerkzaamheden. Je kunt deze tenten zelfs gebruiken als (extra) werkruimte, als tijdelijk magazijn, winkel- of kantoorruimten. De lengte van deze tenten is onbeperkt, terwijl de breedte  varieert tussen twee en veertig meter en zelfs meer. De zijhoogte schommelt tussen gemiddeld een en zes meter. Doorwerktenten kunnen uitgerust worden met allerlei soorten systeemvloeren, verlichting, beveiliging en verwarming.

De belangrijkste voordelen van doorwerktenten

  • Geen vertraging als gevolg van slechte weersomstandigheden
  • Doorwerken in aangename omstandigheden
  • Prettige werkomstandigheden
  • Efficiënt en effectief werken
  • Snel recht te zetten en af te breken te realiseren

Doorwerktent kopen of huren?

Je hebt de keuze tussen een doorwerktent kopen of een doorwerktent huren. Dat hangt in belangrijke mate af van het soort werken en van je persoonlijke voorkeur. Met een doorwerktent ben je in de mogelijkheid om in alle omstandigheden verder te blijven werken zodat je de opleveringstermijn kunt respecteren en eventuele boetes bij laattijdige oplevering kunt vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *