Een tijdloos interieur met houten binnendeuren

Met binnendeuren is veel sfeer te scheppen. In veel woningen is het noodzaak dat de binnendeuren vervangen worden voor deuren van betere kwaliteit. Tijdens de woningnood zijn veel woningen voorzien van deuren die alleen maar snel af te hangen waren. Meestal zijn dat opdekdeuren die uit twee lagen board bestaan met daartussen papier in honingraad. Met de keuze die er nu is, zijn die deuren uit de tijd, en kun je een tijdloos interieur creƫren met houten binnendeuren.

Extreem duurzaam

Houten binnendeuren gaan extreem lang mee. Er zijn rekenmodules hoe lang een pand meegaat. Zo moete na 75 jaar een renovatie plaatsvinden waarbij de buitendeuren en kozijnen vervangen worden, en na 150 jaar vind er een totale renovatie met o.a. een nieuwe kap en vloeren plaats. Als een pand van 150 jaar oud voor totale renovatie gaat, dan blijft er een casco pand over, dan zijn de houten binnendeuren nog in orde en kunnen deze na een nieuwe laklaag weer terug afgehangen worden. Kiezen voor tijdloze houten binnendeuren is dus een wijs besluit, omdat de deuren zo extreem duurzaam zijn.

Niet alleen de deur

Bij een deur hoort ook deurbeslag. Als je kiest voor een tijdloos interieur met houten binnendeuren, dan horen daar ook deurkrukken en scharnieren bij. Momenteel is er een flink assortiment aan deurkrukken en ander deurbeslag. Het is mogelijk om een deur weer helemaal klassiek te maken. Als je kiest voor een klassieke houten binnendeur met panelen en eveneens een klassieke deurkruk, dan heb je al een tijdloos geheel. Dit moet wel bij de rest van het pand passen. Anders is een stompe houten binnendeur met een standaard deurkruk altijd tijdloos. Dan zou je nog wat kunnen doen met de kleur. Bij tijdloos denken velen aan een lichtgrijze deur, of echt zo licht dat het tegen wit aanzit, maar dat hoeft dan niet.

De schuifdeur is terug

Als je de ruimte hebt, en je wil een tijdloos interieur met houten binnendeuren, dan is een schuifdeur mooi en functioneel. Je moet dan wel naast de deur een stuk muur over hebben waar niets is zoals een lichtschakelaar of obstakels. Die ruimte heb je nodig als de deur open staat. Voor de schuifdeur is er prachtig beslag te verkrijgen. Een groot voordeel van een schuifdeur is dat het geen zwaairuimte vergt, dus het geeft ruimtewinst in de woning. Al met al is een tijdloos interieur met houten binnendeuren verkrijgen momenteel eenvoudig. Er is heel veel keuze tussen de houten binnendeuren en het nodige deurbeslag.

Bron: www.superrenovatie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *