pvc vloer of laminaat

Een PVC vloer of laminaat?

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een PVC vloer of een laminaatvloer. Misschien dat jij ook op het punt staat om een nieuwe vloer te kopen, maar waar kies jij voor? Ik ben Thomas en ben een ervaren vloerenspecialist. Je kunt mij echt alles vragen. Ik hoor vraag de vraag van mensen of ze PVC of laminaat moeten kiezen. Daarom zal ik in dit artikel hier dieper op ingaan. Ik leg je alle verschillen uit tussen deze twee types. Zodat jij met een gerust hart een keuze kunt maken.

Wat is het verschil tussen een PVC vloer en laminaat?

Het eerste verschil tussen deze twee vloertypes is de prijs. PVC vloeren zijn over het algemeen duurder in aanschaf in vergelijking tot laminaat. Waarom is PVC dan duurder vraag jij je waarschijnlijk af. Dit komt doordat een PVC vloer langer meegaat en beter bestemd is tegen krassen en andere zware invloeden. Verder is de waterbestendigheid ook een groot verschil. Mors je water op een PVC vloer, de kans dat er met jouw vloer iets gebeurt is erg klein. Wanneer ditzelfde gebeurt met een laminaatvloer dan kan het nog wel eens anders aflopen. Het kan namelijk voorkomen dat er water in de naden van de vloer loopt. Hierdoor krijg je vochtplekken onder je laminaatvloer en kunnen er bobbels ontstaan.

Welke vloer kies je uiteindelijk?

De keuze is natuurlijk helemaal aan jezelf, maar als ik je een tip mag geven dan zou ik kiezen voor een PVC vloer. Dit gaat ook goed samen als je vloerverwarming in je huis hebt liggen. Dit komt doordat PVC speciale eigenschappen heeft. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de warmte goed wordt geleid. Hierdoor wordt je huis alsnog lekker warm. Wil je nog meer advies over vloeren? Stuur mij dan een bericht en ik help je graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *