Waarom een steiger tegenwoordig zo belangrijk is

In de bouwsector, maar ook voor stukadoors, schoonmakers, schilders en doe-het-zelvers, is en goede rolsteiger onmisbaar. Een goede steiger hebben, is dus echt noodzakelijk voor sommige beroepen. Wat is precies het belang van een betrouwbare steiger? Er zijn redenen genoeg te noemen. 

Veilig

Bij klussen en bouwwerkzaamheden op hoogte zoals het voegen van muren, schilderen en het stukadoren van gevels is het belangrijk om veilig te kunnen werken. Steigers garanderen dat je jouw werkzaamheden veilig kunt uitvoeren. Dit is zeker het geval sinds begin 2018 de regelgeving en kwaliteitseisen rond het gebruik van steigers flink aangescherpt zijn. Zo zijn randbalken op heuphoogte nu verplicht. 

Voordelig

Het aanschaffen van een steiger is op de lange termijn voordeliger dan het huren van een steiger. Zeker als je een eigen bedrijf hebt, maar ook als je particulier bent en de steiger met regelmaat gebruikt, kan het kopen je flink wat geld schelen. Het is bijvoorbeeld een idee om samen met mensen uit de buurt één ASC rolsteiger te kopen, zodat je dit bedrag kunt delen en de hele buurt nooit meer een steiger hoeft te huren. 

Steiger zijn multifunctioneel

Een aantrekkelijk voordeel van steigers is dat ze multi-functioneler zijn dan je in eerst instantie zou denken. Als je een steiger vergelijkt met een ladder, kun je op een steiger veel extra gereedschap en bouwmaterialen kwijt. Dat scheelt tijd want hierdoor hoef je niet telkens omhoog en omlaag te klimmen om spullen op te halen of weg te brengen. Ook zijn er tegenwoordig verschillende binnensteigers te koop, die je goed kunt inzetten voor klussen op hoogte aan de binnenkant van het huis. Ten slotte zijn rolsteigers op diverse manieren te gebruiken doordat je ze gemakkelijk kunt ombouwen en kunt verplaatsen. Een steiger verlagen, verbreden of verhogen is in een handigheid gebeurt. 

Betere mobiliteit

Steigers rollen makkelijk en daardoor kun je ze goed en snel verplaatsen. Veel eenvoudiger dan bij een grote en hoge ladder, die je eerst nog  helemaal moet inklappen en optillen voordat hij op een andere plek staat. Je klikt bij een rolsteiger de steigerwielen los en verplaatst de steiger eenvoudig enkele meters verderop. Zo snel en eenvoudig is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *