Kies voor kwaliteit, wat u ook gaat stempelen

Stempels en stempelkussens horen gewoon bij elkaar. Het ene kan niet zonder het andere. Het werkt samen om een perfect resultaat te krijgen. U stemt ze op elkaar af: grootte, toepassing en soort inkt bijvoorbeeld. Pas wanneer u de perfecte keuze heeft gemaakt, boekt u een optimaal resultaat!

Zelf-inktende of handstempels?

Misschien vraagt u zich af welk stempeltype u het beste kiest. Elk stempeltype heeft zijn eigen pluspunten. Zelfinktende stempels hebben uiteraard geen afzonderlijk kussen nodig. Er zit een ingebouwd inktkussen in. De inkt is op waterbasis. Deze zijn ideaal voor (niet glad) papier. Het voordeel is dat u ze altijd snel en makkelijk kunt gebruiken en nooit naar een stempelkussent moet zoeken. Ze zijn ideaal om mee te nemen en op verschillende plekken te gebruiken.
Handstempels zijn een ander type en zijn te gebruiken met een afzonderlijk kussen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houten handstempels die zeer goed in de hand liggen. Of denk aan niet-zelfinktende datum- of cijferstempels. Handstempels zijn ideaal om vaak en op dezelfde locatie te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan kantoren, balie of douanepost. Ga op zoek naar precies die stempel en kussen die het beste bij uw toepassing passen.

Bijzondere inktsoorten, bijzondere stempelkussens

De meeste stempelhandelingen zijn het drukken op papier. Daarvoor is inkt op waterbasis perfect. Maar er zijn nog veel andere toepassingen van afdrukken. Denk bijvoorbeeld aan het drukken op gladde of niet-poreuze oppervlakken. U kunt bijvoorbeeld een afdruk willen zetten op plastic draagzakken. Hiervoor heeft u sneldrogende inkt nodig. Maar voor deze sneldrogende inkt zijn er alweer speciale stempelkussens nodig. Deze stempelkussentjes houdt de inkt langer vochtig zodat deze niet zo snel uitdroogt als in een gewoon kussentje. Dit is wel cruciaal bij sneldrogende inkt.

Kies kwaliteit, het loont!

Voor alles wat met afdrukken te maken heeft, kiest u best gerenommeerde merken. Zij zijn al jarenlang bezig met het ontwikkelen van het beste materiaal voor het beste resultaat. U krijgt bij alle handstempels de laatste technologieën. Zo zullen degelijke stempelfabrieken bijvoorbeeld met rubber stempelplaatjes werken in plaats van polymeer. Rubber is zeer sterk en de tekst of afbeelding wordt door middel van lasertechnologie in het stempelplaatje gesneden. Daardoor krijgt u een haarscherpe afdruk.

Vraag raad aan ervaren verkopers

Als u niet goed weet welk product het beste te kopen voor uw toepassing, vraag het gerust aan de verkopers. Zij begeleiden u in uw keuze. En u krijgt misschien inspiratie voor andere producten die u nog niet kende. Kies juiste producten, het juiste materiaal voor de juiste taak. U werkt sneller en efficiënter en met een perfect resultaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *