Verhuizen? Zo doe je het goed!

Sta je op het punt om te gaan verhuizen? Een hele klus! Gelukkig kun je het door systematisch en netjes te werken een stuk overzichtelijker houden. Dat kost je misschien wat extra tijd in de voorbereidingen, maar levert je als je eenmaal in je nieuwe huis bent een hoop tijdswinst op.

Doe het meteen goed

Alle spullen die je om je heen verzameld hebt in dozen stoppen. Het is geen klus waar je op voorhand blij van wordt. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen de verleiding hebben om het vooral zo snel mogelijk te doen. Zoveel mogelijk spullen in dozen, tassen of wat er dan ook maar voorhanden is gooien, dicht, en klaar!

Alhoewel dit misschien de snelste manier is, is dit op de langere termijn niet de meest verstandige. Alle spullen die je inpakt, zal je tenslotte ook weer eens moeten uitpakken. En om het dan allemaal weer netjes in je nieuwe huis te krijgen…

Je kunt beter wat meer tijd en zorg besteden aan het inpakken. Dat begint al door eerst eens heel goed op te gaan ruimen voor je in gaat pakken. Kijk eens kritisch naar al je spullen, en beslis wat er weg mag. Dit is het moment om dat te doen, want bedenk je goed, alles dat je weggooit hoef je niet in te pakken, en ook niet meer uit te pakken. Pure winst! Ga dus heel goed door je spullen heen, zodat je uiteindelijk alleen spullen verhuist die je ook echt wilt bewaren.

Vervolgens het inpakken. Dat doe je in verhuisdozen. Niet in tassen, of andere dozen waarvan je niet weet hoe stevig ze zijn. Zoek gewoon een goede verhuisdozen aanbieding, en doe het goed en veilig. Pak kamer voor kamer en kast voor kast in, en schrijf op de doos precies naar welke kamer in het nieuwe huis de doos moet, en wat er zoal in zit. Dat kost wat extra tijd bij het inpakken, maar scheelt je veel tijd en ergernis bij het uitpakken.

De grote dag

Als alle spullen zijn ingepakt, staat vanzelf ook de grote dag voor de deur: de dag van de verhuizing. Dit is vaak het moment waarop alle grote spullen, je meubels, ook naar hun nieuwe plekje worden verhuisd. Zorg ervoor dat er zowel in je oude huis als in je nieuwe huis minimaal één verhuisdeken aanwezig is. Zo voorkom je dat je vloeren of meubels zelf beschadigd raken bij het sjouwen en schuiven. Probeer alle meubels direct op de juiste plek te zetten, en zet ook de dozen in de juiste ruimte. Alle dozen op deze dag ook weer uitpakken is wellicht wat te veel, maar als je alles netjes hebt ingepakt is dit het moment waarop je daarvan kan gaan profiteren: op alle dozen kun je precies zien wat erin zit, zodat je ook weet welke je snel moet uitpakken en welke best nog even kunnen wachten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *