Hoogwerker

Wat is een hoogwerker en welke soorten zijn er op de markt?

Heb jij weleens met een hoogwerker gewerkt of heb je daadwerkelijk geen idee waar we het nu over hebben? Dan geen paniek, want in deze blog gaan wij het allemaal voor je uitleggen. Een hoogwerker is een machine die je kunt besturen en verplaatsen waar je maar wilt en daarbij ook in een bepaalde bak omhoog gehesen kan worden. Dit is ideaal voor als je ergens grote takken uit bomen moet halen of juist de glazen moet wassen van een gebouw dat hoger is. Maar wist je ook dat er nog meer soorten hoogwerkers zijn dan alleen maar de standaard hoogwerker? In deze blog lees je daar mee over.

Masthoogwerkers

Een van de verschillende soorten hoogwerkers is een masthoogwerker. Deze hoogwerker zit vast aan een bepaalde paal die je vanaf de zijkant omhoog gaat. Want naast je zit een motor waarmee de machine bedient wordt en jij zelf gaat langs die motor op. Deze hoogwerker gaat tot tien meter hoog de lucht in en is ideaal voor het schoonmaken van winkelcentra ramen of voor in kleine ruimtes bepaalde dingen van het plafond afhalen. Kortom, een geschikte hoogwerker voor kleine ruimtes en hoogtes.

Schaarhoogwerkers

Een schaarhoogwerker is een van de bekendere hoogwerkers in ons lijstje. Als deze omhoog gaat, komt er een zigzag patroon te voorschijn bestaande uit stalen buizen die je omhoog tillen. Deze hoogwerkers kunnen tot ongeveer max. 16 meter hoog gaan. Het nadeel aan deze hoogwerker is dat je niet één schaarhoogwerker kan huren voor meerdere hoogtes. Voor elke maximale hoogte is er een hoogwerker. Daarbij heb je ook weer een verschil in schaarhoogwerkers, eentje die werkt op accu en de ander op diesel. Natuurlijk is die van de accu beter voor het milieu, maar deze raakt ook weer snel op.

Aanhanger hoogwerker

Deze hoogwerker is er handig voor ZZP’ers onder ons. Een aanhanger hoogwerker is namelijk, zoals de naam zegt, een hoogwerker maar dan als aanhanger. Deze kun je daadwerkelijk overal meenemen met de auto. Jouw auto moet dan wel natuurlijk een trekhaak hebben, anders kom je niet ver. Maar deze is ideaal was je opdrachten buiten jouw omgeving wilt uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *