Heb je last van onkruid of groene aanslag in je tuin? Dit is hoe je het kunt bestrijden

Iedereen heeft er wel last van, of je nou een grasmat of tegels in de tuin hebt liggen, op een of andere manier komt onkruid en groene aanslag altijd de rust in de tuin verstoren. Je kunt echter een aantal dingen doen om deze doorn in het oog te voorkomen. Het is dan ook goed om te weten hoe onkruid en groene aanslag ontstaan. Dit is hoe jij je tuin schoon kunt houden. 

Onkruid in een gazon

Onkruid in een gazon kan ontstaan door allerlei factoren, waaronder gebrek aan voedingsstoffen, slechte bodemkwaliteit en verkeerd grasmaaien. Onkruidzaden kunnen ook vanuit andere gebieden in de tuin worden gebracht. Denk maar aan de pluisjes van de paardenbloem die door de wind verplaatst worden. Wanneer deze pluisjes in je tuin terechtkomen, bestaat de kans dat de zaadjes in je gazon kunnen gaan nestelen. Zo zijn er nog vele andere manieren waarop onkruid in je gazon terecht kan komen. Primstar is een goed middel tegen onkruid. Door simpelweg je gazon met Primstar te besproeien, kun je voorkomen dat onkruid als paardenbloem, kleefkruid, vogelmuur en nog vele anderen zich niet in je grasmat kunnen nestelen. 

Groene aanslag op tegels

Groene aanslag op tegels ontstaat door de groei van mossen en andere micro-organismen op vochtige oppervlakken. Dit kan worden veroorzaakt door vochtige weersomstandigheden, schaduw, een slechte afvoer van water of een gebrek aan zonlicht. Groene aanslag kan gladheid veroorzaken en de tegels er vies en verwaarloosd uit laten zien. Het regelmatig schoonmaken en onderhouden van de tegels kan helpen om de groei van aanslag te voorkomen. Een goed reinigingsmiddel hiervoor is Biomos. Het is een biologisch afbreekbaar product dat niet agressief is voor de ondergrond. Door je tegels met Biomos te behandelen, verbeter je de uitstraling van de tegels. 

Algen op een steiger

Algen kunnen op steigers ontstaan als gevolg van omstandigheden en de aanwezigheid van organisch materiaal. Steigers worden vaak blootgesteld aan de elementen en zijn gevoelig voor vocht. Dit kan leiden tot de groei van algen en andere micro-organismen op de oppervlakken van steigers. Als je organisch materiaal, zoals bladeren en vuil, lang laat liggen op je steiger, kan dit bijdragen aan de groei van algen door de voedingsstoffen die ze bieden. Het gebrek aan onderhoud en reiniging van je steiger kan de groei van algen dus verergeren. Een goed middel om je steiger mee te reinigen is Edialux Algenkiller. Door je steigers met dit middel schoon te maken, blijven je steigers algen vrij. Dit is bovendien ook een stuk veiliger aangezien algen steigers gevaarlijk glad kunnen maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *