Slimme tips voor het verduurzamen van je woning

Ledlampen die een sensor bevatten bestaan in twee soorten namelijk: een schemersensor en een bewegingssensor. De naam verraad het misschien al een beetje maar de schemersensor reageert op de hoeveelheid licht, als het dan donkerder wordt gaat de lamp automatisch branden en als het lichter wordt gaat het licht weer automatisch uit. Een bewegingssensor spreekt wat meer voor zich en gaat aan zodra er beweging is en gaat na een bepaald tijd, die je zelf instelt, weer uit.

Gebruik LED-sensorlampen

Een goede eerste stap die veel mensen kunnen zetten is het installeren van LED-sensorlampen. Dit type lamp kan twee verschillende soorten sensoren hebben, namelijk een schemersensor of een bewegingssensor. Eerstgenoemde reageert op de hoeveelheid licht. Als het dan donkerder wordt, dan gaat de lamp automatisch branden. Wordt het licht? Dan gaat de lamp automatisch uit. Een bewegingssensor kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Het licht van de sensorlamp springt voor een bepaalde tijd aan zodra de sensor beweging constateert.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat LED-lampen een stuk duurzamer zijn dan traditionele lampen. Op de website van Lichtpartner vind je hierover meer informatie.

Goede isolatie

Door je woning goed te isoleren, blijft de warmte beter behouden en hoef je dus minder te stoken. Op deze manier kun je veel energie én geld besparen. Veel mensen hebben het idee dat isoleren duur is, maar in de realiteit valt dit best mee. Met een relatief kleine investering kun je al een hoop geld besparen. Ook handig om te weten: een goed geïsoleerd huis is meer waard, dus je kunt het zien als een investering!

Bewuster leven

Als het gaat om duurzaamheid, dan kunnen kunnen veel mensen al een hoop stappen maken door gewoon een stukje bewuster te leven. Zet de televisie bijvoorbeeld uit op het moment dat niemand er naar kijkt, laat het licht niet onnodig branden en probeer wat korter te douchen. Met kleine stappen kunnen we een groot verschil maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *