Hoe leg je een nieuwe vloer?

Of je nu een nieuw huis aan het remodelleren bent of aan het bouwen bent, het is van groot belang hoe goed de vloerinstallatie wordt uitgevoerd. Het zal een enorme impact hebben op het comfort, de structurele integriteit, de schoonheid en de waarde van uw huis of commerciële gebouw.

Toch zijn hier 4 tips voor het leggen van een nieuwe vloer.

Kies een type vloer

Er is een grote verscheidenheid aan opties op het gebied van vloertypen. Enkele van de meest voorkomende opties zijn hout, beton, laminaat, vinyl, en tapijt vloeren.

Elk van deze opties heeft hun voor- en nadelen. Denk bij het kiezen van een vloertype aan zaken als kosten, beschikbaarheid, duurzaamheid, de ruimte of doelruimte van de installatie, weerstand tegen de elementen, krassen en vlekken en het gemak van de installatie.

Praat met een winkel in de buurt, vraag advies aan een plaatselijke aannemer of leer de verschillende soorten vloeren online voordat je een beslissing neemt.

Kies voor de juiste gereedschappen en materialen

Afhankelijk van de vloer die je kiest, kun je niet doorgaan zonder de juiste materialen en apparatuur voor de klus te hebben. Als je bijvoorbeeld voor beton gaat, wil je dat voorraden als cement, ballast en zand van tevoren klaar zijn.

Mogelijk heb je ook een betonmixer en een verdichtende vibrator nodig. Aan de andere kant heb je gereedschap nodig zoals legzagen, malletten, spijkers, schuurpapier en hamers bij het installeren van houten vloeren.

De truc is ervoor te zorgen dat je de juiste voorraden en hulpmiddelen hebt om je werk gemakkelijker te maken.

Laat een uitbreidingsruimte over

Vloeren breiden uit en krimpen in als het respectievelijk extreem warm en koud is. Het is belangrijk om hiervoor ruimte te laten bij het installeren van je vloer.

Laat een paar millimeter tot een centimeter staan waar je vloer de muur of andere onbeweeglijke voorwerpen zoals palen, overgangen en deurstoppen ontmoet. Dit kan helpen het leven van je bevloering verlengen.

Juiste afwerking

Ervan uitgaande dat je een goede installatie gids en alles is op zijn plaats, moet je zorgen dat je vloer een goede afwerking krijgt.

Afhankelijk van je type vloer kan dit zaken omvatten zoals het gladmaken van oppervlakken, het verwijderen van tandvlees, het verven en het aanbrengen van glans. Je wilt niet dat je nieuwe vloer er na al dat werk triest en saai uitziet.

Bron: In2klussen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *